|

İşadamına cami avlusunda kurşun

Zonguldak''ın Ereğli ilçesinde sanayici ve işadamı Ahmet Büyükemirusta, cuma namazı için geldiği cami avlusunda bir kişi tarafından silahla vuruldu.

İha
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 14:36 - 1/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
İşadamına cami avlusunda kurşun
İşadamına cami avlusunda kurşun

Olay, saat 13.00 sıralarında Erdemir Caddesi üzerinde bulunan Meydanbaşı Camisi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sanayici Ahmet Büyükemirusta cuma namazı kılmak için geldiği caminin avlusunda içeri girmek istediği sırada Ş.D. isimli şüpheli tarafından tek el ateş edilerek boğazından vuruldu.

Saldırgan olay yerinden koşarak uzaklaşırken, 67 LY 057 plakalı otomobiline binerek kaçtı. Kanlar içerisinde yere yığılan işadamına ilk müdahaleyi cami cemaati yaptı. Daha sonra olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri Sanayici Ahmet Büyükemirusta''yı ambulansa taşıyarak ilçedeki özel bir hastaneye kaldırdı. Sanayici Büyükemirusta''nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

İlçedeki Organize Sanayi Bölgesi''nde sac dilme ve kesme tesisi, nakliye firması bulunan ve sac ticareti yapan Büyükemirusta yaklaşık 6 ay önce 15 trilyon civarında zarar göstererek iflas etmişti. Büyükemirusta''nın alacak verecek meselesinden dolayı vurulmuş olabileceği ihtamalinde duruluyor. Bu arada polis camiye gelen cemaati olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştığı sırada tartışma çıktı.

Polis, sanayiciyi kurşunlayan şahsı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

10 yıl önce