|

İskenderun'da patlama: 4 yaralı

İskenderun ilçesinde, bir akaryakıt istasyonunun önündeki araçta meydana gelen patlamada, 4 kişi yaralandı.

Ajanslar
00:00 - 1/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 18:12 - 1/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
İskenderun'da patlama: 4 yaralı
İskenderun'da patlama: 4 yaralı

Alınan bilgiye göre, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Ahmet Tor Kışlası'nın karşısındaki akaryakıt istasyonunun önünde bulunan bir araçta patlama meydana geldi.

Patlamada ilk belirlemelere göre çevrede bulunan 4 kişi yaralandı. 

Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Valilik'ten açıklama

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir akaryakıt istasyonunun önündeki araçta meydana gelen patlamayla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, 'Elde edilen ilk bilgilere göre, olayın askeri servis aracına yönelik olabileceği değerlendirilmektedir' denildi.

Patlamayla ilgili inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, 'Saat 17.15 sularında İskenderun'a bağlı Akçay mevkiinde, yol kenarında park halindeki bir araçta, henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana gelmiştir. Elde edilen ilk bilgilere göre, olayın askeri servis aracına yönelik olabileceği değerlendirilmektedir. Patlamada can kaybı yoktur. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatılmıştır' ifadeleri yer aldı.

İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Ahmet Tor Kışlası'nın karşısındaki akaryakıt istasyonunun önünde bulunan araçta meydana gelen patlamada, yoldan geçen iki araçta bulunan 4 kişi yaralanmış, yaralılar İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Patlama sonrası araçtan geriye motor aksanı kaldı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, askeri kışla yakınlarında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıdan geriye aracın motor aksanı kaldı. Askeri personel taşıyan aracın geçmesinden 5 dakika sonra patlatılan araç, kışla çevresinde paniğe yol açtı.

Olay, İskenderun'a bağlı Denizciler beldesi E-91 Karayolu üzerindeki 39'uncu Mekanize Tugay Komutanlığı Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası yakınında meydana geldi. PKK'lı teröristlerin bir araca döşedikleri bomba, Akçay köyünden ağır bakıma 30 görevli askeri taşıyan aracın geçişi sırasında patlatılmak istendi. Teröristler, bomba düzeneğini askeri araç geçtikten 5 dakika sonra patlattı. Olayda askeri aracın farları kırılırken, saldırıda 4 kişi yaralandı.

Olay sonrası patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, çevredeki vatandaşlardan saldırı hakkında bilgi aldı. Patlamadan geriye, aracın motor aksanının kaldığı gözlendi.

Askerler saldırıdan 15 dakikayla kurtuldu

İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Şehit Ahmet Tor Kışlası'nın karşısındaki akaryakıt istasyonunun önünde bulunan araçta meydana gelen patlamanın, askeri personelin çıkışından 15 dakika sonra meydana geldiği, servis araçlarının çıkış saatinin ise kısa süre önce değiştirildiği ortaya çıktı.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ile birlikte olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Lekesiz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, ilk tespitlere göre olayı, Amanos Dağlarındaki terör örgütü elemanlarının Şehit Ahmet Tor Kışlası'nda mesai bitimi çıkan askeri personele yönelik düzenledikleri bir saldırı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Aracın patlaması sırasında olay yerinden geçen sivil minibüste bulunan 4 kişinin hafif şekilde yaralandığını ve yaralıların İskenderun Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini belirten Vali Lekesiz, basın mensuplarını sorularını da cevaplandırdı.

Patlamada kullanılan aracın çalıntı olabileceği üzerinde durulduğunu belirten Vali Lekesiz, bugün bölgede 3 araç ile 1 motosikletin çalındığını, bunlardan motosiklet ile 2 araca ulaştıklarını, diğer araca da ulaşmaya çalışıldığını kaydetti.

Patlamanın şiddetinin artırılması için bir benzin istasyonu önünün seçildiği izlenimi doğduğunun belirtilmesi üzerine Lekesiz, bu değerlendirmeye katılmadığını ifade etti.

Daha önce alınan bir istihbarat nedeniyle askeri personelin çıkış saatlerinin değiştirildiğinin, bugün de 15 dakika önce servis araçlarının kışladan çıktığının hatırlatılması üzerine Vali Lekesiz, "Askeri yetkililer, zaman zaman çıkış saatlerini bu şekilde değiştiriyorlar. Yetkililer doğru karar almışlar" dedi.

İçinde bomba bulunan aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı, olayla ilgili incelemenin çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.

11 yıl önce