|

Islık cezası yargıya taşınıyor

Cihan
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 17:26 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Islık cezası yargıya taşınıyor
Islık cezası yargıya taşınıyor

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Orhan Kuruüzüm hakkında, disiplinsiz davranışları sebebiyle soruşturma açıldı.



Daha önce üç kez soruşturma geçiren Kuruüzüm hakkında, bu kez bölüm başkanına meydan okuduğu, fakülte koridorunda ıslık çaldığı gerekçesi ile soruşturma açıldı.


Konu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, ıslık çaldığı gerekçesi ile soruşturma geçirdiğini doğrulayarak, "Toplam soruşturma sayım 4'e yükseldi. Bunlardan 3 tanesi sonuçlandı ve hukuka başvurduk. Bu son olayla ilgili de avukatım gerekli çalışmayı yapıyor." dedi.


Orhan Kuruüzüm'ün avukatı Necati Şahiner ise müvekkilinin daha önce de maaş kesmeye varan cezalar aldığını belirterek, "Konuyu idari ve adli yargıya taşıyarak tazminat davası açacağız." diye konuştu.


Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy da Kuruüzüm hakkında daha önce de açılmış 3 soruşturma bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:"Bu soruşturmalardan biri, bir başka öğretim üyesini darp etmekten açıldı. Kuruüzüm'e, fakülte toplantılarına katılmadığı için de iki kez disiplin cezası verildi. Son soruşturma bölüm başkanına meydan okuduğu gerekçesiyle açıldı. Kendisi bölüm başkanına 'sen bana karışamazsın' demekte, fakülte koridorlarında son derece seviyesiz ıslık çalmakta, parmak şıkırdatmakta. Bunlar işin son noktası. Bu kişinin hareketleri üniversite ortamına yakışmamaktadır. Bir profesör bir başka profesöre yumruk atabilir mi? Bu kişinin daha önceki dönemlerde üniversitede yaptığı işler var. Kendisi araştırma yapması için paralar verilmiş, yapmadan bırakıp terk etmiş. Dekanına hakaret etmiş. Bunları kim savunabilir?"



15 yıl önce