|

İsrail'e karşı 1 milyon kişi hazırlığı

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, önümüzdeki günlerde İsrail'in Gazze katliamlarına karşı 1 milyon kişi ile miting yapmayı planladıklarını söyledi. Taksim'deki Gazze yürüyüşünde konulan Yıldırım, İsrail mallarının da boykot edileceğini açıkladı. Bülent Yıldırım, "İsrail'in saldırıları durmaz ise gerekirse oraya kadar gideriz, Mavi Marmara bunun göstergesi" diye konuştu.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 17/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:26 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail'e karşı 1 milyon kişi hazırlığı
İsrail'e karşı 1 milyon kişi hazırlığı

İsrail'in Gazze bombardımanı ve katliamları tüm yurtta protesto ediliyor. İHH'nın İstiklal Caddesi'deki Gazze yürüyüşüne de binlerce kişi katıldı. Protesto öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Gazze saldırıların sonlandırmaması halinde 1 milyon kişilik bir protesto mitingi tertipleyeceklerini açıkladı.

Gerekirse Gazze'ye gideriz

İstiklal Caddesi'deki Gazze yürüyüşünün tüm yurda yayılacağını kaydeden Yıldırım, "Cumartesi günü de iftardan sonra İsrail Konsolosluğu önünde toplanacağız. İsrail Gazze saldırılarını durdurmaz ise 1 milyon kişinin katılacağı bir miting tertipleyeceğiz. Bunun yanında İsrail mallarının boykot edilmesi ve İsrailli turistlerin Türkiye'ye gelmemesi için de kampanya başlatacağız. Çünkü İsrail halkı yüksek kesimlere çıkıp Gazze bombardımanını televizyon izler gibi izleyip askerlerini alkışlıyor. Saldırılar durmaz ise çok büyük eylem ve protestolar planlıyoruz, gerekiyorsa oraya kadar gideriz. Mavi Marmara bunun bir göstergesi" diye konuştu.

10 yıl önce