|

İsrail'in eylemleri soykırımdır

MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "İsrail'in Filistin'e yönelik eylemleri açıkça soykırımdır" denildi

Aa
00:00 - 1/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 20:26 - 1/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail'in eylemleri soykırımdır
İsrail'in eylemleri soykırımdır

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi, "İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerinin açıkça soykırım olduğunu" bildirdi.

MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in ve destekçisi ABD'nin şiddetle kınandığı" belirtildi. Tüm dünyanın ve özellikle Ortadoğu'nun barışa, istikrara ve güvene ihtiyacı olduğu bugünlerde, İsrail'in 6 aylık bir ateşkesin sona ermesinin hemen ardından Gazze'ye hava saldırısında bulunarak 350'yi aşkın sivilin hayatını kaybetmesine sebep olmasının, insanlık açısından kabul edilemez bir eylem olduğu belirtilen açıklamada, "Ortadoğu'da yaşayan Müslümanlara yıllardır zulüm eden İsrail ve ABD'nin bu zulme artık bir son vermesi gerektiğine inanıyoruz" görüşüne yer verildi.

"Yıllardır bu topraklarda, minik bedenlerin parçalandığı, camilerin ve hastanelerin bombalandığı" belirtilen açıklamada, bu eylemlerin insanlık tarihinde kara bir leke olarak kalacağı vurgulandı. "Filistin'e yönelik bu eylemlerin açıkça soykırım" olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail'in saldırgan ve ırkçı rejimi sadece Ortadoğu değil tüm

Müslümanlar için açık bir tehdittir. İsrail Avrupa'nın gözünün içine bakarak soykırım yaparken, dünyanın buna seyirci kalması tüm insanlık adına utanç verici bir durumdur."

Türkiye'nin "ırkçı, etnik arındırmacı bir rejimle ilişkilerini sürdüremeyeceği" görüşü ifade edilen açıklamada, "İsrail'e karşı top yekün mücadele etmek ve Filistin'de ağlayan kardeşlerimize destek olmak için tüm sivil toplum örgütlerini göreve çağırıyoruz" denildi.

15 yıl önce