|

İstanbul merkezli soruşturmada yeni ifadeler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen 25 Aralık soruşturması kapsamında, Fatih Saraç, Mustafa Latif Topbaş, Usame Kutup, Ahmet Ergün ve Abdullah Tivnikli'nin de aralarında bulunduğu 30 kişinin ifadesi alındı.

Aa
00:00 - 14/02/2014 Cuma
Güncelleme: 21:31 - 14/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul merkezli soruşturmada yeni ifadeler
İstanbul merkezli soruşturmada yeni ifadeler

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen 25 Aralık soruşturması kapsamında, Fatih Saraç, Mustafa Latif Topbaş, Usame Kutup, Ahmet Ergün ve Abdullah Tivnikli'nin de aralarında bulunduğu 30 kişinin ifadesi alındı.

TMK 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce 25 Aralık soruşturması kapsamında ilk ifade alma işlemleri 31 Ocak'ta başladı. TMK 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcıları İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak, bugüne kadar toplam 30 kişinin ifadesini aldı.

İfadesi alınanlar arasında Bilal Erdoğan, iş adamları Mustafa Latif Topbaş, Abdullah Tivnikli, Usame Kutup, Fatih Saraç, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Sezai Bacaksız, Celal Koloğlu, Abdullah Kavukçu, Cengiz Aktürk, Mehmet Cengiz, Avni Çelik ile Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Ahmet Ergün, Hasan Bağcı ve Abdülkerim Çay gibi isimler de yer aldı.

Mustafa Latif Topbaş ve Abdullah Tivnikli'nin 31 Ocak'ta, Cengiz Aktürk ve Abdulkerim Çay'ın 3 Şubat'ta, Usame Kutup, Ahmet Ergün ve Hasan Dağcı'nın 4 Şubat'ta, Bilal Erdoğan'ın 5 Şubat'ta, Avni Çelik'in 10 Şubat'ta, Mehmet Cengiz'in 11 Şubat'ta, Ömer Faruk Kalyoncu ve Cemal Kalyoncu'nun 12 Şubat'ta, Sezai Bacaksız, Celal Koloğlu ve Abdullah Kavukçu'nun 13 Şubat'ta, diğer isimlerin ise farklı günlerde ifadesinin alındığı belirtilirken, bütün ifadelerin mesai saatleri içinde alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında ifade alma işlemlerinin önümüzdeki günlerde de süreceği kaydedildi.

10 yıl önce