|

İstanbul'a dönüş başladı!

Ramazan Bayramı için İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerden gelip Çanakkale'den geçen vatandaşlar, tatilden dönmeye başladı. İstanbul istikametinde dönüş yoluna giren araçlar TEM'de 10 kilometreye ulaşan kuyruklar oluşturmaya başladı.

Aa
00:00 - 30/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:23 - 30/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul'a dönüş başladı!
İstanbul'a dönüş başladı!

Bayram tatilini memleketlerinde geçiren ve İstanbul istikametinde dönüş yoluna giren araçlar TEM'de uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Sürücüler araç kuyruklarında ilerlemekte zorlanıyor.

Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek için İstanbul'dan çıkış vatandaşlar, gidiş yolunda yaşanan trafik çilesine tekrar takılmamak için erkenden dönüş yoluna girdi.

Memleketlerinden araçlarıyla yola çıkan sürücüler, TEM otoyolunun İstanbul yönünde 10 kilometreyi bulan araç kuyruğuna takıldı. Araç yoğunluğunun en yoğun oldu yerlerden biri olan TEM otoyolunun Kocaeli bölümünde yer alan Bekirdere viyadüğünde sürücüler ilerlemekte zorlanıyor.

Zaman zaman durma noktasına gelen trafikte arıza yapan araçlar yol kenarına çekilirken, dönüş yolunda başlayan trafiğin ilerleyen saatlerde daha da artması bekleniyor

SÜRÜCÜLERE UYARI GELDİ

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, bayram tatilinin ardından dönüş yolculuğuna başlayacak sürücüleri uyardı.

Sönmez, bayram tatilinin başlamasıyla İstanbul'dan TEM otoyolunu kullanarak tatile giden sürücülerin, Gerede Karadeniz bağlantı noktasında aşırı yoğunluk nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşturduğunu söyledi.

Otoyolda çeşitli kazalar meydana geldiğini ifade eden Sönmez, "Otoyolda 16 hasarlı, 13 yaralamalı, 1 ölümlü olmak üzere 30 trafik kazası meydana geldi, 1 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı" diye konuştu

Sönmez, dönüş trafiğinde aynı sorunların yaşanmaması için çalıştıklarını belirterek, "Ekiplerimizle güzergahlarda gerekli önlemleri aldık. Bayram tatilinden dönecek sürücülerin, trafik kurallarına uymalarını, yola yorgun, uykusuz çıkmamalarını, sık sık dinlenmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dönüş yolunda Karabük Gerede gişeleri arasında yoğunluk yaşanacağını anlatan Sönmez, "Gerede gişelerinden sonra otoyola girişi sağlayan yolun tek şerit olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bu yüzden sürücülerin bir kısmının D-100 karayolunu kullanarak, Yeniçağa gişelerinden otoyola girmelerini istiyoruz. Bu sayede otoyolun yoğun kısmını D-100 karayoluna aktarmış olacağız. Bu sayede tatilciler fazla beklemeden, uzun kuyruklar oluşmadan yollarına devam edebilecek" ifadesini kullandı.

Sönmez, kontrollerin dönüş trafiğinde de süreceğini kaydederek, "Ekiplerimiz, güzergah boyunca sabit ve hareketli radar uygulaması yapacak. Hatalı sürücülere gerekli cezai işleminin anında yapılacak. Tatilcilerin evlerine rahat ve güvenli gitmelerini sağlamak için her türlü önlem alındı" diye konuştu.

10 yıl önce