|

İstanbul'da 8 araç kundaklandı

İha
00:00 - 21/10/2008 Salı
Güncelleme: 10:16 - 21/10/2008 Salı
Yeni Şafak
İstanbul'da 8 araç kundaklandı
İstanbul'da 8 araç kundaklandı

Maltepe'de bir araç camına Türk bayrağı taktığı için ateşe verildi. Pendik'te ise bir sokakta park halindeki 8 araç kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı.


Maltepe Gülsuyu Mahallesi Elif Sokakta Mehmet Demir'e ait araç arka camında Türk bayrağını taşıdığı için ateşe verildi. Gece 01.00 sıralarında araçlarının yandığını fark eden Demir ailesi kendi imkanları ile yangını söndüremeyince itfaiyeden yardım istediler. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen araç hurdaya döndü.



Polis olay yerinde incelemelerde bulundu. Öte yandan, Pendik Kaynarca Mahallesi Çiğdem Sokak'ta park halindeki 8 araç kundaklandı. Görgü tanıkları Beyaz, Şahin marka bir aracın sokak aralarında dolaştığını ve bu araçtaki kişilerin olayı gerçekleştirdiklerini söylediler. Olay saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Araçla sokağa giren bir grup genç ellerindeki yanıcı maddeleri araçların üzerine dökerek ateşe verdiler. Kundaklama olayını gerçekleştirdekten sonra geldikleri araçla hızla olay yerinden kaçtılar. Araçlarının yandığını fark edenvatandaşlar kova ve damacanalarla araçlarını söndürdüler. Olay yeri inceleme ekipleri araçların çevresinde araştırmalarda bulundu. Şahısların benzin, molotof ve meşale ile araçları yaktıkları anlaşıldı. Araç sahipleri, son günlerde artan terör olaylarını lanetlediler. Polis olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

16 yıl önce