|

İstanbul'da bugün bu yollar kapalı!

İstanbul'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu dolayısıyla, bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İha
00:00 - 28/04/2013 Pazar
Güncelleme: 10:28 - 28/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul'da bugün bu yollar kapalı!
İstanbul'da bugün bu yollar kapalı!

Kapanacak yollar şöyle:

-08.30'dan itibaren Caddebostan Sahil Yolu trafiğe kapalı

-10.00'dan itibaren Bağdat Caddesi trafiğe Kapalı

-12.40/13.40 Boğaz Köprüsü Avrupa''dan-Asya''ya geçiş bu saatlerde kapalı olacak (Trafik diğer şeritten Asya''dan-Avrupa''ya, Avrupa''dan–Asya''ya geçiş yani çift yön olarak verilecek

121 Kilometrelik yarışın startı fodepar olarak saat 12.35'te Sultanahmet Meydan'ından verilecek. Bisikletçiler buradan Cankurtaran Sahil Yol'una inecek ve Kennedy Caddesi'nden saat 12.38'den itibaren yarışın normal startı için bayrak sallanacak. Bisikletçiler Sahil Yol'unu takip ederek, Galata Köprü'sünden geçip, Karaköy, Kabataş, Beşiktaş İnönü Stadı ve Dolmabahçe'yi katederek Barbaros Bulvarı'na tırmanacak. Saat 12.49-12.50 civarında Boğaz Köprüsü'ne çıkacak olan bisikletçiler Avrupa-Asya arasını katederek, Üsküdar, Çamlıca, Acıbadem, Ataşehir, Harem-Haydarpaşa kavşaklarını geçerek Caddebostan Sahil Yolu'na çıkacak. Burayı 8 kez dönecek olan bisikletçiler daha sonra saat 15.22-15.30 olarak hesaplanan finişi yine Caddebostan Sahil Yolu'nda gerçekleştirecekler.

2014 yılında 50 yılını dolduracak bu önemli yarışa desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de eşi Hayrinüsa Gül ile birlikte finiş alanına teşrif edeceği bildirildi. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'in eşiyle, BSG (Beden Terbiyesi Spor Genel Müdürü) Mehmet Baykan'ında yarış alanında olacağı kaydedildi.

ALTERNATİF GÜZERGAHLARlternatif güzergahlar

Alternatif yollar ise şu şekilde açıklandı:

"Yenikapı istikametinden gelen akım Atatürk Bulvarı'nı takiben kemerlerden Unkapanı Köprüsü istikametine ve Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Cemil Birsen Caddesi istikametine yönlendirilecek, Eminönü istikametine gitmek isteyenler Ordu Caddesi-Tiyatro Caddesi-Koska Caddesi istikametine yönlendirilecek, Perşembe Pazarı'ndan gelen akım, Tarlabaşı Bulvarı'na yönlendirilecek, Çırağan Caddesi'nden gelen akım Palangalar Caddesi'ne yönlendirilecek, Fi-Yapı İnönü Stadı arkasından gelen akım Karaköy istikametine yönlendirilecek, Boğazkesen Caddesinden gelen akım mecburi olarak Karaköy istikametine yönlendirilecek, Salı Pazarından gelen akım mecburi olarak Karaköy istikametine yönlendirilecek, Fındıklıdan gelen akım mecburi olarak Karaköy istikametine yönlendirilecek, Sait Çiftçiden Boğaziçi Köprüsü güney istikametine gelen akım Barbaros Bulvarına yönlendirilecek, Beşiktaş iskeleden gelen akım Çırağan Caddesi'ne yönlendirilecek, Balmumcu Kavşağı Boğaziçi Köprüsü güney istikametine gelen akım Büyükdere Caddesi'ne yönlendirilecek, Esentepe'den Boğaziçi Köprüsü güney istikametine gelen akım Büyükdere Caddesi ve Barbaros Bulvarına yönlendirilecek, 1.Boğaziçi Köprüsü Güney Yolu kullanacak sürücüler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönlendirilecek, Sahil Yolu Bostancı Meydandan Kızıltoprak ve Recep Peker Caddesi'nden gelen tüm akımlar Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'ne (minübüs yoluna) yönlendirilecektir."

11 yıl önce
default-profile-img