|

İstanbul'da kar beklentisi AKOM'u alarma geçirdi

Cihan
00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 18:48 - 3/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul'da kar beklentisi AKOM'u alarma geçirdi
İstanbul'da kar beklentisi AKOM'u alarma geçirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kar alarmına geçti. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yağışların önce karla karışık yağmur, gece saatlerinde ise kar şeklinde olacağı tahmini AKOM yetkililerini alarma geçirdi.

Yağışların, Karadeniz'e bakan sahil kesimleri Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy, Kavacık gibi ile Anadolu yakasında miktar olarak daha fazla olacağı tahmin ediliyor. Yağışın Pazartesi sabah erken saatlerde Avrupa yakasını, öğleye doğru ise Anadolu yakasını terk etmesi bekleniyor.

KÖPRÜ VE VİYADÜKLERDE BUZLANMA TEHLİKESİ

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, AKOM'un 18:30 itibariyle alarma geçtiği belirtilerek şöyle denildi: "Pazar ve Pazartesi gecesi sabaha karşı öncelikle köprüler ve viyadüklerde buzlanma ihtimali var. Sürücülerin dikkatli ve yavaş araç sürmeleri gerekmektedir. Buzlanmaya karşı AKOM OYMGS (Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem Sensorları)'den gelecek uyarılara göre müdahale edilecek.

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, ilk etapta 350 araç, 700 personel, İSKİ 175 araç 325 personel ile olumsuzluklara karşı sahada görevlendirildi. Ekipler, ana arterler, çevre yolları katılım noktaları köprü ve viyadüklerde hazır bekletilecekler. Herhangi bir olumsuzluk karşısında ekipler AKOM tarafından sevk ve idare edilecek.

Hava koşullarının ağırlaşması durumunda, merkezlerinde bekleyen diğer araç ve ekipler de sahaya sevk edilecek. İtfaiye daire Başkanlığı ekipleri 76 istasyonda hazır bekletiliyor."

14 yıl önce