|

İstanbul'da polis merkezine silahlı saldırı

İstanbul Yeni Bosna'da polis merkezine ateş açıldı.

Ajanslar
00:00 - 8/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:31 - 8/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da polis merkezine silahlı saldırı
İstanbul'da polis merkezine silahlı saldırı

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Yeni Bosna 75'inci Yüzyıl Polis Merkezi'ne önce ses bombası atıldı, ardından da silahlı saldırı düzenlendi.

Vali'den ilk açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, polis merkezine saldıranların iki kişi olduğunun tahmin edildiğini söyledi. 

Vali Mutlu, saldırganlardan, yasa dışı sol bir örgüt mensubu olduğu tespit edilen kadının, bir tabanca, bir uzun namlulu silah ve bir el bombasıyla birlikte ele geçirildiğini, kaçan diğer saldırganın yakalanması için de çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. 

İstanbul Emniyet Müdürü: Bir polis hafif yaralandı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bahçelievler 75. Yıl Polis Merkezi'ne atılan ses bombası sonucu bir polis memurunun hafif yaralandığını bildirdi. 

Çapkın, saldırıya maruz kalan 75. Yıl Polis Merkezi'ne gelerek incelemelerde bulundu. 

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, 'Polisler karakola girerken ses bombası atılmış. Bir polis hafif yaralandı' dedi. 

Saldırganlardan bir kadının yakalandığını ve üzerinde bir tabanca, bir uzun namlulu silah ve bir el bombası ele geçirildiğini kaydeden Çapkın, kaçan saldırganın yakalanması için de çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti. 

- Kadın saldırgan hastaneye kaldırıldı -

Bahçelievler'deki polis merkezine saldırı düzenleyen ve yaralı ele geçirilen kadın saldırganın hastaneye kaldırıldığı, olayda hafif yaralanan iki polis memurunun ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. 

Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi'ne yönelik saldırının ardından polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. 

Cadde trafiğe kapatılırken, Olay Yeri İnceleme ekipleri de detaylı araştırma yapıyor. 

Saldırının ardından bir tabanca, bir uzun namlulu silah ve bir el bombasıyla yaralı olarak ele geçirilen yasa dışı sol bir örgüt mensubu kadın saldırganın Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. 

Olayda hafif şekilde yaralanan iki polis memurunun ise Yenibosna'daki özel bir hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildikleri kaydedildi. 

Bu arada, iki kişi oldukları tahmin edilen saldırganlar tarafından polis merkezinin bahçesine atılan ancak patlamayan bir el bombasının uzman ekiplerce etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Polis, olayın ardından kaçan saldırganın yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. 

11 yıl önce