|

İstanbul'da susuzluk yine kapıda

İstanbul'un su rezervi tehlike sınırına dayandı. Melen Çayı'ndaki azalma, İstanbulluları bu yaz da su tasarrufuna zorluyor.

Cihan
00:00 - 7/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 12:12 - 7/07/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da susuzluk yine kapıda
İstanbul'da susuzluk yine kapıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un su rezervinin tehlike sınırında olduğunu söyledi. Melen Çayı'nda azalmanın olduğunu ifade eden Topbaş, İstanbulluları tasarruf yapmaya çağırdı


Eski TÜYAP ve TRT binasına ilişkin düzenlenen toplantıya katılan Kadir Topbaş, İstanbul'u su sorunuyla ilgili soruları cevapladı. Melen Çayı'nda bir azalmanın olduğunu dile getiren Topbaş, "Susuzluk her daim gündemde. Bu sabah küresel ısınma ile ilgili uluslararası bir konferansa katıldım. Orada da gündeme geldi ve gelmeye devam edecek. Dünya gerçekten doğal kaynaklarını, su kaynaklarını bitiriyor ve bu kaynaklar bitme noktasına geliyor. Evet, Melen'de bir azalma var. Kesinlikle var. Biz şu anda su tedariklerimizle ilgili ciddi şekilde çalışıyoruz ve bunlar 3-4 yıl daha zaman istiyor. İşte barajlar yapma gibi. Melen'e bir baraj yapılması, şu kadar yıl rezerv edilen suyun gelmesi belki 1 yılı aşkın zaman istiyor." diye konuştu.

İstanbulluları tasarruf yapmaya çağıran Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Her şeyden önce bütün insanlar, doğal kaynaklarımızı tüketirken daha dikkatli olmalı. Bu elektrik enerjisinden tutun da akaryakıttan doğalgaza kadar ve de özellikle su konusunda. Su olmazsa olmazdır, hayat kaynağımızdır. Yaşam kaynağımızın kullanımı konusunda İstanbulluların tasarrufa devam etmesi gerekiyor. Tabii ki sıkıntımız var. Tehlikeli çizgideyiz şu an, ve idare ediyoruz. Havanın sıcaklığı buharlaştırmayı artırıyor. Onun da olumsuz yanları var. Tüketimde tasarrufa mutlaka devam etmek zorundayız. Bunu da geçen yıl birlikte başardık, yine başaracağımıza inanıyorum."


16 yıl önce