|

İstanbul'u yaz yağmuru vurdu

Aniden bastıran sağnak yağış İstanbulluları hazırlıksız yakaladı. Bazı ev ve işyerleri su altında kalırken bir aile kanalizasyon çukuruna düştü

Müslüm Bayburs
00:00 - 29/06/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:47 - 29/06/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul'u yaz  yağmuru vurdu
İstanbul'u yaz yağmuru vurdu

İstanbul'da sıcaktan bunalan vatandaş bir anda bastıran yağmurla serinledi. Her zamanki gibi tıklım tıklım olan İstiklal Caddesi sağanak yağmurun ardından boşaldı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırıl sıklam halde kaçacak yer aradı. Taksim'de gök gürültüleri duyulmasından kısa bir süre sonra yağmur bastırdı. Yaz sıcağından bunalmasına rağmen vatandaşlar, ıslanmamak için kaçışmaya başladı. Çok sayıda vatandaş tramvay durağına ve meydanda bulunan müzenin saçaklarının altına sığındı. Yaz yağmuru, Aksaray'da da etkili oldu. Güne sıcak ve güneşli bir havayla başlayan İstanbullular, öğleden sonra yağmur sürpriziyle karşılaştı. Öte yandan, aniden bastıran yağışlar bazı ilçeleri olumsuz etkiledi. Özellikle Esenkent ve Bağcılar'da kaldırım altında kalan bazı ev işyerlerini su bastığı öğrenildi.

BİR AİLE KANALİZASYON ÇUKURUNA DÜŞTÜ

Aniden bastıran sağnak yağışta Ümraniye'de pazar gezisine çıkan bir aile aracıyla kanalizasyon çukuruna düştü. 20 yaşındaki Özlem Aktürk'ün kullandığı minübüs, dik yokuştan indikten sonra dönemeci alamayarak 3 metre yüksekliğindeki kanalizasyon duvarından aşağı uçtu. Olay sırasında araçta bulunan 4 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar itfaiyenin merdivenleriyle kurtarılarak tedavi için hastaneye gönderildi. Kazım Karabekir Mahallesi sakinleri bu kazanın ilk olmadığını 30 yıldır kanalizasyonun kapatılmasını beklediklerini söyledi. Mahalleli “Tehlikesinin yanısıra dayanılmaz bir pis kokusu var. Belediyenin bir an önce çalışma yapmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.


Yıldırım ailesine yıldırım şoku

Aniden bastıran sağnak yağış piknikçileri de hazırlıksız yakaladı. Gülhane Parkı'na düşen yıldırım, Yıldırım ailesinin 3 ferdinin yaralanmasına neden oldu. Büyük korku yaşayan ve hastaneye kaldırılan anne Hülya Yıldırım, baba İrfan Yıldırım ve oğul Kerem Yıldırım'ın durumunun iyi olduğu bildirildi. Öte yandan Karabük'te üzerine yıldırım düşen çoban Muhsin Yıldırım da hayatını kaybetti.



15 yıl önce