|

İşte Lice'deki molotoflu saldırı anı

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde bulunan Kayacık Jandarma Komutanlığı binasının onarım ve ek bina inşasını protesto eden göstericilerin karakolu molotoflarla ateşe verdiği görüntüler ortaya çıktı.

İha
00:00 - 30/06/2013 الأحد
Güncelleme: 14:53 - 30/06/2013 الأحد
Yeni Şafak
İşte Lice'deki molotoflu saldırı anı
İşte Lice'deki molotoflu saldırı anı

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde bulunan Kayacık Jandarma Komutanlığı binasının onarım ve ek bina inşasını protesto eden göstericilerin karakolu molotoflarla ateşe verdiği görüntüler basına dağıtıldı.

Kayacık Jandarma Karakolunun onarımını protesto etmek için 28 Haziran günü yaklaşık 300 kişi karakolun önünde protesto eylemi düzenlemişti. Göstericilerin protesto eyleminde karakola molotof ve ses bombalarıyla saldırı düzenlemesinin ardında askerlerin açtığı uyarı ateşinde yaşanan arbedede 1 kişi yaşamını yitirirken, 9 kişi de yaralanmıştı. Eylemcilerin karakola saldırı görüntüleri bugün Diyarbakır Valiliği tarafından basına dağıtıldı. Görüntülerde, göstericilerin taşlı saldırıyla birlikte molotof ve el yapımı patlayıcılar atarak karakolu ateşe verdikleri görülüyor.

٪d سنوات قبل