|

İşte yeni Taksim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Topbaş, Mart başında ihaleye çıkılacak olan Taksim Meydanı projesinin görsellerini Twitter hesabından paylaştı.

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 5/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:44 - 4/02/2014 Salı
Yeni Şafak
İşte yeni Taksim
İşte yeni Taksim

İstanbul Beyoğlu ilçesinde yapımı tamamlanan hizmetlerin tanıtımı ve toplu açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Kasımpaşa Kızılay meydanına halkın sevgi gösterileriyle beraber gelen Topbaş, İstanbul'a 60 milyon TL yatırım yaptıklarını, sadece Beyoğlu'na 1 milyar 558 milyon TL'lik hizmet getirdiklerini ifade etti. Taksim'de yapılan yapılan altgeçit ve meydanların düzenlmesi için ihale tekliflerinin alındığını söyleyen Topbaş, 'Mart ayı başında Taksim Meydanı düzenleme ihalesi yapılacak. İnşallah Taksim Meydanı yeşil dokusuyla mümkün olduğu kadar bol ağaçlı ve çiçeklendirilmiş bir yere dönüşecek' dedi.

CHP'Lİ BELEDİYELER SINIFTA KALDI

Topbaş, 15 Şubat'ta açılacak olan Haliç Metro Bağlantı Köprüsü ile Hacıosman metrosunu Yenikapı'yı birbirine bağlayacaklarını söyledi. İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam ettiklerini söyleyen Topbaş, 'İstanbul'un birçok ilçesinde kentsel dönüşmlere Başbakanımızın talimatlarıyla 1,5 yıl önce başladık. CHP'li belediyeler kentsel dönüşümde sınıfta kaldı' ifadelerini kullandı.

MENDERES'İ DE MAHKEMELER KURUP İDAM ETMİŞLERDİ

Topbaş'ın seçim çalışmalarına destek olmak için gelen Müezzinoğlu hükümete yapılan operasyonları değerlendirerek şöyle konuştu: 'Milli iradeyi idam sehpalarına götürerek milli iradeye darbeler yapılan dönemleri yaşadık. Rahmetli Menderesi'de yolsuzlukla suçlayıp, yine mahkemeler kurarak idam ettiler. Aslında idam edilen Menderes değil Milli iradeydi.'

Haliç'e Sadabad kayıkları inecek

Haliç'e Sadabad döneminde kullanılan 'Kancaburun' kayıklarından yapacaklarını ifade eden Topbaş, kayıkların elektrikli motorlara sahip sessiz ve çevreci teknelerden oluşacağını belirtti. Topbaş, 'Sandalcıların teknelerini alıp bu teknelerden vereceğiz böylece Venedik'teki gondollara benzer bir görüntü ortaya çıkacak' diye konuştu. Öte yandan yapımı tamamlanan projeler ve hizmetler kapsamında 400 bin TL'ye mal olan 11 dönümlük Cezayirli Hasanpaşa Parkı yenilendi. 2 milyon TL'ye mal olan 18 dönümlük Hacıahmet Parkı ile Beyoğlu'na yeni bir park daha kazandırıldı. Ayrıca, Sütlüce-Halıcıoğlu bağlantısını sağlayacak olan Halıcıoğlu Yaya Üstgeçidi yapıldı ve yoğunluğun fazla olması nedeniyle cami, okul ve otobüs duraklarına erişim kolaylığı sağlaması adına Piyalepaşa Üstgeçidi sökülerek yenilendi. Yapılan cadde düzenlemeleri 11 milyon TL'ye mal oldu.


10 yıl önce