|

İtfaiye aracı motosiklete çarptı: 1 yaralı

Cihan
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:36 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
İtfaiye aracı motosiklete çarptı: 1 yaralı
İtfaiye aracı motosiklete çarptı: 1 yaralı

Şişli'de, bir intihar olayına gitmekte olan itfaiye aracı, trafik ışıklarında motorsikletli bir vatandaşa çarptı. Çarpmanın etkisiyle 50 metre ileriye fırlayan motosiklet sürücüsüne ilk müdahale çevredeki 2 kadın tarafından yapıldı. Ağır şekilde yaralanan şahıs, ambulasla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre kaza saat 15:00 sularında Şişli Harbiye trafik ışıklarında meydana geldi. Halaskargazi Caddesi'nde bir vatandaşın bina çatısına çıkarak intihara teşebbüs ettiği ihbarını alan Beyoğlu İtfaiyesi, olay yerine iki araç çıkardı. Merkezlerinden çıkarak hızla olay yerine ulaşmaya çalışan itfaiye ekipleri, Harbiye'de kırmızı ışıkta geçerken, arkadan gelen itfaiye aracı karşıya geçmekte olan motorsikleti farketmeyerek hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle motorsiklet yaklaşık 50 metre ileriye fırladı. Ağır yaralanan ve ismi öğrenilemeyen motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi olay yerinde bulunan 2 kadın yaptı.

Yardımsever vatandaşlar, yaralının nefes alamadığını fark ederek başındaki kaskı dikkatli bir şekilde çıkardı. Kaskı çıkarıldığında sürücünün yüzünün kanlar içerisinde olduğu görüldü. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıyı ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralının yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Görgü tanığı bir vatandaş, itfaiye ekiplerinin çok hızlı geldiğini ve ışıkta motosiklete çarptığını söyledi.

Kaza nedeniyle Halaskargazi Caddesi bir süre trafiğe kapatıldı. Yolun temizlenmesi ve motorsikletin çekiciyle kaldırılmasının ardından yol tekrar araç trafiğine açıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Öte yandan, intihara teşebbüs eden vatandaşın polis ekipleri tarafından ikna edilerek çatından indirildiği öğrenildi.

17 yıl önce