|

İzmir 15 yıldır kötü yönetiliyor

Ege Koop''un Genel Başkanı Hüseyin Aslan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na çattı. Aslan "İzmir 10-15 yıldır kötü yönetiliyor" dedi.

İha
00:00 - 4/12/2012 Salı
Güncelleme: 00:33 - 5/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
İzmir 15 yıldır kötü yönetiliyor
İzmir 15 yıldır kötü yönetiliyor

İzmir'de gerçekleştirdiği konut projeleri ile binlerce aileyi ev sahibi yapan Ege Koop''un Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Kentsel dönüşümün Türkiye ve İzmir için çok önemli olduğunu,ancak doğru projelendirmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Ege Koop''un Aliağa ilçesinde başlattığı yeni projesi hakkında da bilgiler veren Genel Başkan Aslan,Kooperatifçiliğin güven ve dürüstlük ilkesi ile hareket etmesi gerektiğini belirterek, ''Ege Koop olarak bu ilkelerden taviz vermedik ve bu ilkeler ile konut üretmeye devam ediyoruz. Halkımızın bize duyduğu güvenin sebebi budur. Girdiğimiz her projeyi alnımızın akı ile başardık ve 28 yıllık süreçte 100 bin kişinin konut sahibi olmasınız sağladık. Bu başarımızın ardında insan odaklı hizmet var. Kooperatif orta olmak demektir. Ortak olan insanlarda kooperatiflerini denetlemeli, genel kurullarına katılmalı ve en önemlisi de sorgulayabilmeli'' dedi.

''Aliağa mercek altına alınmalı''

İzmir''in çevrelerinde konut projeleri gerçekleştirdiklerini, Aliağa''yı da yakından tanıdığını ve ilk defa Aliağa'da bir projeye başlamaktan dolayı memnun olduğunu anlatan Aslan şöyle konuştu:

''Aliağa çok önemli bir kent. Gelişime ve büyümeye çok müsait bir profili var. Göç alan ve devamlı büyüyen bu kent kesinlikle mercek altına alınmalı ve doğru projelendirilmeli. Büyüyen nüfusu için yeni imar alanları açılmalı ve düzgün projelendirilmeli. Sanayi kimliği ile bilinse de Aliağa da turizm geliştirilebilir. Doğal yapısı da buna müsait. Devasa projelerin hayata geçirileceği önümüzdeki yıllarda doğacak konut ihtiyacını şimdiden dikkate almak gerekiyor.''

''Yeni projeler üretilebilir''

Aliağa''da dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlar içinde proje yapabileceklerini işaret eden Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aliağa da şu an yer sıkıntısı var. Aliağa yeni imar alanları açmaya da müsait. Yerel yönetimler Aliağa''nın geleceğini de düşünerek böyle bir çalışma yaparlarsa biz de muhtarlarımızın da dile getirdiği gibi dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için konut projesi yapabiliriz. Bu konuya sıcak bakıyoruz. Yeter ki yeni alanlar oluşturulsun. Aliağa da şu anda imar alanı konusunda sıkıntı var.''

''İzmir iyi yönetilmiyor''

Hükümetin yaptığı en önemli işin Kentsel Dönüşüm Projesini başlatmak olduğunu ifade eden Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben bu projenin çok ama çok önemli olduğunu düşünüyorum. İzmir''in yüzde 65''i hatta 70''i gece kondu diyebiliriz. 10-15 yıldır İzmir''in bu anlamda iyi yönetildiği kanaatinde değilim. Bina yıkıp yerine bina yaparak da kentsel dönüşüm olmaz. Alt yapısı, üst yapısı, sosyal donatı alanları, peyzajı, yolları ve çağdaş yaşam alanları ile çok doğru ve iyi projeler yapılmalı ki İzmir bu çarpık yapılaşmadan ve görüntüden kurtulsun. Aksi halde kentsel dönüşüm başarısız olacaktır. İzmir çok ama çok güzel bir kent. Ben olsam kentsel dönüşüme Alsancak'tan başlardım. İzmir''in güzelliğine ve konumuna yakışmayan bir yapılaşma mevcut. Yıllarca kaçak yapılaşmaya göz yumuldu. Ne yapıp edip bu projeleri gerçekleştirmek zorundayız.Gittiğim her yerde kentsel dönüşümün önemini anlatıyorum''


11 yıl önce