|

İzmir Emniyet Müdürü açıkladı: Kaç gözaltı var?

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili İzmir'de yapılan gösterilerde, olaylara resmi ve sivil polislerden başka kişilerin müdahale etmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Aa
00:00 - 4/06/2013 Tuesday
Güncelleme: 20:34 - 4/06/2013 Tuesday
Yeni Şafak
İzmir Emniyet Müdürü açıkladı: Kaç gözaltı var?
İzmir Emniyet Müdürü açıkladı: Kaç gözaltı var?

Bilkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grupların Gündoğdu Meydanı'nda tepkilerini yasal çerçevede kullandığını ve buradakilere polisin müdahale etmediğini fakat meydandan ayrılan gruplara, çevreye zarar verip, polise taş atmaları üzerine müdahalede bulunulduğunu söyledi.

Gösteriler nedeniyle, Çevik Kuvvet ve Asayiş ekiplerin yanı sıra, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Güven Timleri gibi farklı birimlerden sivil polislerin de bölgede görevlendirildiğini ifade eden Bilkay, polis haricindeki kişilerin göstericilere müdahalesinin mümkün olamayacağını vurguladı.

Bilkay, polis haricinde sivil kıyafetli kişilerin göstericilere müdahale ettiği yönünde gazetelerde haberlerin yer aldığını, polis harici kimsenin olaylara müdahale etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Olaylarda, ilk gün 114, ikinci gün 191, üçüncü gün 75 kişinin gözaltına alındığı, dördüncü gün ise müdahale yapılmadığı ve gözaltına alınan olmadığı bildirildi.

Gözaltına alınan 380 kişinin, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla ifadelerinin alınmasının ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldıkları, şüpheliler hakkında savcılığın değerlendirmede bulunacağı bildirildi.


11 years ago