|

İzmir'de 5 bin öğrenci terör örgütlerine karşı eğitildi

İZMİR(CİHAN)
00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 10:14 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
İzmir'de 5 bin öğrenci terör örgütlerine karşı eği
İzmir'de 5 bin öğrenci terör örgütlerine karşı eği

İzmir'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2009 yılında gerçekleştirdiği operasyonlarda, terör örgütlerine üye olup yasadışı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle 187 kişi yakalanırken 68'i tutuklandı. Gençleri hedef seçen örgütlere karşı eğitim çalışmalarına da ağırlık veren polis, okullardaki 5 bine yakın öğrenciye, terör örgütleriyle ilgili seminer verdi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl görevleri kapsamında başarılı operasyonların altına imza attı. Yıl sonunda ortaya çıkan istatistiki veriler de başarıyı gözler önüne serdi. Kent merkezi ve ilçelerindeki operasyonlarda, terör örgütlerine üye olup faaliyette bulundukları gerekçesiyle 187 kişi yakalanırken, 68'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bunlar içerisinde, terör örgütü PKK üyesi 174 kişinin bulunduğu kaydedildi. Operasyonlar kapsamında ayrıca 15 kilograma yakın patlayıcı, bomba, çok sayıda yasak yayın ve örgütsel döküman ele geçirildi.


Operasyonlarla, aralarında bombalı eylem, molotoflu saldırı gibi faaliyetlerin de bulunduğu 30 ayrı olay aydınlatıldı. Ekiplerin, asayiş olaylarına karışanların da aralarında bulunduğu toplam 2 bin 283 kişi hakkında yasal işlem yaptığı vurgulandı. Terörle Mücadele Şubesi ayrıca yıl içinde eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinde de bulundu. Okullardaki 5 bine yakın öğrenciye, terör örgütleriyle ilgili seminerler verilirken, 500 imam ve müezzin de aynı konuda bilgilendirildi. Kentteki üniversitelerde okuyan 7 bin öğrenci içinde, kampüs girişlerine standlar açıldı, tuzağa düşmemeleri için broşürler dağıtıldı.

14 yıl önce