|

İzmir'de çete operasyonu

İZMİR (İHA)
00:00 - 7/07/2008 الإثنين
Güncelleme: 18:26 - 7/07/2008 الإثنين
Yeni Şafak
İzmir'de çete operasyonu
İzmir'de çete operasyonu

İzmir polisi tarafından 11 ayrı ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alanın çete lideri Ahmet Tekin Baykal'la beraber 58 kişinin sorgusu devam ediyor. Gözaltına alınan zanlıların arasında 2 avukat, 4 üst düzey emniyet mensubu ile 1 emekli albayın da bulunduğu öğrenildi.

Kuşadası'nda belediye başkanını tehdit etmek suçundan tutuklandıktan sonra 2 ay önce serbest bırakılan çete lideri ve birçok suçtan sabıkası bulunan Ahmet Tekin Baykal ile 57 kişinin sorgusu devam ediyor. 11 ayrı ilde düzenlenen operasyonda Baykal'ın yanısıra 2 avukat, üst düzey yönetici emniyet mensubu ile bir emekli albayın da bulunduğu tespit edildi.

Eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan zanlıların 80 ayrı işyeri ve evlerine baskın düzenlenen ekipler, 5'i ruhsatlı 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, 4 el bombası, çelik yelek ve senetler ele geçirdi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ahmet Tekin Baykal'ın cezaevinden çıktıktan sonra sürekli polis takibinde olduğu ve operasyon kararından sonra Aydın'daki çiftlik evinde Sikorsky tipi helikopterle tepeden izlenerek polislerin ve özel timlerin çiftlik evine indirildiği ve 14 adamının evde gözaltına alındığı açıklandı.

Gözaltında bulunan Baykal'ın çiftlik evinde değil, Çeşme'de beş yıldızlı bir otelde gözaltına alındığı ortaya çıktı. Odasının kapısını kırarak içeri giren ekipler, Baykal ile sevgilisini gözaltına aldı. Gözaltına alınarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen Baykal ve adamlarının 3 gün gözaltında tutulacağı açıklandı.



٪d سنوات قبل