|

İzmir'de fuhuş lideri yakalandı

İzmir'de, haziran ayında, "yurt dışından çalışma vaadiyle getirilen kadınları, fuhşa zorlandıkları" iddia edilen gruba yönelik düzenlenen operasyondan sonra, grubun lideri olarak aranan zanlı yakalandı.

Aa
00:00 - 28/11/2007 الأربعاء
Güncelleme: 15:37 - 28/11/2007 الأربعاء
Yeni Şafak
İzmir'de fuhuş lideri yakalandı
İzmir'de fuhuş lideri yakalandı

İzmir'de, haziran ayında, "yurt dışından çalışma vaadiyle getirilen kadınları, fuhşa zorlandıkları" iddia edilen gruba yönelik düzenlenen operasyondan sonra, grubun lideri olarak aranan zanlı yakalandı. Alınan bilgiye göre, haziran ayında gerçekleştirilen operasyonda, iş vaadiyle Türkiye'ye getirildikleri ve fuhşa zorlandıkları ileri sürülen yabancı uyruklu kadınların ifadelerinde ismi geçtiği ve fuhuş çetesinin lideri olduğu iddia edilen, ancak firarda olan İ.D, Asayiş Şube

Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin sürdürdükleri takip sonucu yakalandı. İ.D, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

OLAY

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, "iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirilen yabancı uyruklu kadınların, baskı ve tehditle fuhşa zorlandığı" yönündeki bilgi ve ihbarlar üzerine yaklaşık 4 ay sürdürdüğü takibin ardından, Haziran ayında operasyon başlatmış ve 40 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapmıştı. Operasyonda, zorla çalıştırıldığı iddia edilen yabancı uyruklu 27 kadın yakalanırken, bu kadınları fuhşa teşvik ettikleri iddiasıyla 35 kişiyi ve bu gruba yardımcı olduğu iddiasıyla da Basmane Karakolunda görevli bir polis memurunu gözaltına almıştı. Yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edilirken, adliyeye gönderilen 36

kişiden, grubun elebaşısı olduğu ileri sürülen A.S. ve Basmane Karakolunda görev yapan bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 29 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuş, 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklardan 11'inin koşulsuz, 3'ünün 10'ar bin YTL kefaletle serbest bırakılmasına, grubun elebaşısı olduğu iddia edilen A.S ve Basmane Polis Karakolunda görevli G.K'nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin ise tutukluluk hallerine devamına karar verilmişti.

٪d سنوات قبل