|

İzmir'de korkutan patlama

İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda deniz malzemeleri satan Ege Barakuda adlı iş yerinde bulunan dalgıç tüpü, bilinmeyen bir sebepten dolayı patladı.

Cihan
00:00 - 18/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 18:38 - 18/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
İzmir'de korkutan patlama
İzmir'de korkutan patlama

Patlamada, iş yerinde bulunan biri bayan, iki kişi ağır yaralandı. Bomba paniğine neden olan patlamadan, çok sayıda vatandaş küçük sıyrıklarla kurtuldu.

Kemeraltı Çarşısı 914 Sokak, numara 8'deki iş yerinde meydana gelen patlamanın şiddetiyle çevredeki iş yerlerinin camları kırıldı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlama, ilk olarak bomba sanılırken, güvenlik amaçlı Fevzi Paşa Caddesi trafiğe kapatıldı. Olay yerine intikal eden ambulanslar, yaralıları çevre hastanelere götürürken, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, patlama alanına gelerek incelemelerde bulundu.

Patlama hakkında bilgi veren İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, 'Patlamadan dolayı durumları ciddi olan 2 yaralı var. Yaralılar, iş yerinin sahibi ve yeğeni şu an hastanedeler. Bayanın durumunun daha ciddi olduğunu biliyoruz. Olay, tamamen bir iş kazası. Olayın terör boyutu yok, tüp patlaması. Cam kırıklarından dolayı basit yaralanmalar olabilir ancak ciddi olan 2 yaralı var.' diye konuştu.

İtfaiye Daire Başkanı Barandır ise patlamanın 18.00 sıralarında yaşandığını kaydetti. Olayın, bir tüp patlaması olduğunu ancak olayın nasıl meydana geldiğinin bilinmediğini kaydeden Barandır, 'Bu normal dalış tüpü, buna komprasörle kuru hava basılır, bazen de karışım gazlarıyla hazırlanabilir. Şu anda olayı bilmiyoruz, bunun işlemini yapanlarla bir görüşme yapmamız lazım. Gaz sıkışması değil, gaz aşırı basınçla bunu patlatabilir.' dedi.

Patlamada ağır yaralanarak Tepecik ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırılan iş yeri sahibinin, dalgıç hocası Necat Coşkun (50) ve yeğeni Aynur Coşkun (39) olduğu öğrenildi. Patlamada Sefa Öztürk (27) ve Hüseyin Muharrem Yöntem (63)'in hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.


11 yıl önce