|

İzmir''de otobüsçülerin grevi yolcuları vurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım hizmetinde çalışan kadrolu otobüs şoförleri iki saat boyunca kontak kapattı. Evlerine gitmek için duraklara çıkan yolcular ise saatlerce otobüs bekleyerek mağdur oldu.

Cihan
00:00 - 24/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 01:27 - 25/07/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 10 bin işçiyi kapsayan İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerindeki toplu sözleşme uyuşmazlığı sürüyor. Taraflar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 26 Temmuz'da başlayacak grev öncesi DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi yaklaşık 500 otobüs şoförü, dün saat 22.00'den itibaren 2 saat boyunca kontak kapatarak sefere çıkmadı. Şoförlerin, 'Baykuş' olarak adlandırılan ve saat 01.00'de başlayan gece seferlerini de 30 dakika gecikmeli olarak yapacakları öğrenildi.

Eylemci şoförlerle Mersinli Otobüs Garajı''nda toplanarak eylemle ilgili bilgi veren Genel İş Mali Sekteri Hikmet Göktaş, 26 Temmuz''daki grev öncesi büyükşehir belediye yönetimine son uyarılarını yaptıklarını söyledi. İZELMAN'a bağlı çalışan şoförlerin araçlarını kentteki çeşitli otobüs garajlarına çektiğini aktaran Göktaş, "İnsanca yaşamak istiyoruz. İzmir Halkını cezalandırmak amacında değiliz. 20 yıllık bir işçinin aylığı bin 800 TL yeni başlayan bir işçinin maaşı ise bin 200 TL. Yapılacak görüşmeyi masada halledip sorunun çözümünü bekliyoruz" dedi. Konuşmaların ardından protestocu işçiler, ''Sadaka değil toplu sözleşme'' sloganı attı.

İzmir''de toplu ulaşımın felce uğraması İzmirlileri mağdur etti. Yolcular otobüs duraklarında uzun süre otobüs bekledi. Bazı yolcular ise otobüs gelmemesi üzerine ticari taksi tutmak zorunda kaldı.

11 yıl önce