|

İzmir'i haraca bağlayan çete çökertildi

Cihan
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:54 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
İzmir'i haraca bağlayan çete çökertildi
İzmir'i haraca bağlayan çete çökertildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından Konak bölgesinde faaliyet gösteren organize suç örgütüne yönelik İzmir, Bursa ve Mardin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 32 kişi adliyeye sevk edildi.




Cezaevlerinde bulunan suç örgütüyle bağlantılı 6 kişi hakkında ise adli soruşturma başlatıldı. Zanlılara ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 4'ü ruhsatsız toplam 7 silah, 4 tüfek, yaklaşık 200 mermi, kelepçe, jop, 1 adet sahte pasaport, çok sayıda sahte kimlik, sürücü belgesi ve PKK içerikli yasak yayınlar ele geçirildi.



32 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, İzmir'in Konak ilçesi Kemeraltı semtinde tefecilik, çek-senet tahsilatı, silahla adam yaralama, ev kurşunlama, tehdit, çalıntı çekleri piyasaya sürme, dolandırıcılık, sahte pasaport tanzimi, kamu görevlilerine rüşvet vermek, silahla adam yaralama ve uyuşturucu ticareti suçlarına karıştıkları belirlenen, Z. T. liderliğindeki suç örgütüne operasyon düzenledi. Takibe alınan suç örgütünün Kemeraltı'nda 3 işyeri sahibini yüksek faizle borçlandırdıktan sonra işyerlerine ve gayrimenkullerine el koyma, zorla senet imzalatma, özel bir bankayı, örgüte yardım ve yataklık yapan bir banka çalışanı aracılıyla paravan şirketler üzerinden 1 milyon YTL dolandırma, Mardin'den getirilen uyuşturucuyu İzmir ve çevresinde satma gibi suçları işlediği tespit edildi. 30 Ekim'de İzmir, Bursa ve Mardin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 32 kişi adliyeye sevk edilirken, cezaevlerinde bulunan 6 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.




Zanlılara ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 4'ü ruhsatsız toplam 7 silah, 4 tüfek, yaklaşık 200 mermi, kelepçe, jop, 1 adet sahte pasaport, çok sayıda sahte kimlik, sürücü belgesi ve PKK içerikli yasak yayınlar ele geçirildi.


16 yıl önce