|

JİTEM'ci Albay'dan uyuşturucu servisi!

Ergenekon'da tutuklanan emekli Albay Arif Doğan'ın, İstanbul'daki depoda ele geçirilen 650 gram uyuşturucu sorulunca 'Ben JİTEM'in kurucusuyum, bunları görev icabı ihtiyacı olana veriyorum' dediği öğrenildi.

Fatih İnci
00:00 - 19/08/2008 Salı
Güncelleme: 02:26 - 19/08/2008 Salı
Yeni Şafak
JİTEM'ci Albay'dan  uyuşturucu servisi!
JİTEM'ci Albay'dan uyuşturucu servisi!

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınarak tutuklanan JİTEM'in kurucularından emekli Albay Arif Doğan, İstanbul'daki depoda ele geçirilen 650 gram uyuşturucu için, “Bunları görev icabı ihtiyacı olanlara veriyorum” dediği öğrenildi. Doğan'ın polise zorluk çıkarmamasına karşın sorgusunda zaman zaman sinirlenerek kabadayı tavırlar sergilediği belirtildi.

BEN JİTEM'İ KURDUM KARDEŞİM

Tutuklanmadan önce Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Arif Doğan'ın evinde bulunan uyuşturucu için, ifadesinde “Kardeşim ben Jitem'in kurucusuyum. Bana gramlık uyuşturucunun hesabını soruyorsunuz. Bunları görev icabı ihtayacı olanlara veriyorum. Si....m uyuşturucusunu” dediği belirtildi. Doğan'ın İstanbul'daki deposunda ele geçirilen silah ve uyuşturucu için polise “Ben Jitemciyim. Bunlar bana lazım şeyler. Bana bunların hesabını soramazsınız” diye çıkıştığı öğrenildi. Emniyetteki ifadesinin ardından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan Doğan burada verdiği ifade de “Ergenekonla benim alakam yok. Ergenekon'u soruşturma aşamasında duydum. Ben Jitem'in dağlarda uygulayıcısıyım. Ümraniye'de ele geçirilen bombalar Cem Ersever'e ait” dediği belirtildi.

KALEŞNİKOF KORGENERAL'İN

Doğan'ın İstanbul'daki deposunda ele geçiri- len silahlar için de “Kaleşnikof tüfek ve tabancayı emekli olduktan sonra yasadışı Dev-Sol örgütü tarafından öldürülen Korgeneral Hulusi Sayın verdi. Benim ruhsatlı 3 adet av tüfeğim ve 3 adet tabancam var. Bu silahları görev icabı aldım” dediği belirtildi. Doğan'ın Ankara'daki evinde ise herhangi bir belge veya silah çıkmadığı öğrenildi.



16 yıl önce