|

Kaçak akaryakıtı ihbar edene ikramiye

Kaçak akaryakıt suçlarını ihbar edenlerin kimliği açıklanmayacak. Kaçak akaryakıtı ihbar edenlere ve yakalayan kamu görevlilerine ikramiye ödenecek.

Aa
00:00 - 10/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:22 - 11/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Kaçak akaryakıtı ihbar edene ikramiye
Kaçak akaryakıtı ihbar edene ikramiye

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapan Kanun'a göre, kaçak akaryakıt suçlarını ihbar edenlerin kimliği açıklanmayacak. Kaçak akaryakıtı ihbar edenlere ve yakalayan kamu görevlilerine ikramiye ödenecek.

Sağlık Bakanlığının denetiminde olan oyuncak, mum, sabun ve duvar kağıdının denetimi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına devredilecek.

Kaçak akaryakıt, tütün, etil alkol, metanol ve alkollü içki kaçıran, boru hatlarından alınan ürünleri satan, satın alan, taşıyan veya saklayan kişiye, 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası verilecek.

Kanuna göre, ithali yasaklanmış eşyanın tespitinde, gümrük vergilerinin yanı sıra gümrüklenmiş değerinin 4 katı idari para cezası kesilecek.

Tarım satış kooperatif ve birliklerindeki ortaklık payları, rehin ve haciz edilemeyecek.

THY, uçak alımında gümrük vergisinden muaf tutulacak.

Yurt dışına çıkış yapan vatandaşlardan 15 lira harç alınmaya devam edilecek ancak Bakanlar Kurulu bu miktarı sıfıra kadar indirmeye yetkili olacak.

11 yıl önce