|

Kaçakçılar uyduya yakalandı

Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, araç takip sistemi ile uydu üzerinden takip ettikleri araca düzenledikleri operasyonda 927 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirdi.

Aa
00:00 - 21/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:41 - 21/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kaçakçılar uyduya yakalandı
Kaçakçılar uyduya yakalandı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gürbulak Gümrük Kapısı'ndan giriş yapan İran plakalı bir tır, Ankara'ya götürülmek üzere toplam 221 kap kullanılmış oto parçası taşıdığının görülmesi üzerine, riskli olarak değerlendirildi. Bunun üzerine araç, takip sistemine alındı ve uydu üzerinden izlenmeye başlandı.

Aracın kaçakçılık açısında yüksek riskli bir bölgede duraklama yapması üzerine araç Ankara'ya kadar takip altına alındı.

Tırın Ankara Gümrük Müdürlüğü'ne gelmesiyle ekipler tarafından yapılan fiziki incelemede, güvenlik halatının koparılarak yeniden bağlandığı görüldü. Bunun üzerine araçta yapılan aramada bandrolsüz 112 bin 500 paket yabancı menşeli sigara ele geçirildi. Ele geçirilen sigara ile tıra el konulurken söz konusu sigaraların 777 bin lira, aracın da 150 bin lira değerinde olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili Kazan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulurken araç şoförü tutuklandı.

10 yıl önce