|

Kaçırılan kız adrese iade

Kahramanmaraş'ta 11 gün önce evden çıktığında bir araca zorla bindirilerek kaçırılan Tuğba, evinin önüne kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakıldı

KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)
00:00 - 30/04/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:30 - 30/04/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Kaçırılan kız adrese iade
Kaçırılan kız adrese iade

Kahramanmaraş'ta 11 gün önce evden ağabeylerinin işyerine gitmek için çıktıktan sonra kaçırılan Tuğba Mercanlı evine bırakıldı. Zorla bir araca bindirilip kaçırıldığını söyleyen 15 yaşındaki Tuğba, 11 gün boyunca soğuk ve karanlık bir odada tutulduğunu söyledi. Tuğba, bu süre içerisinde çok korktuğunu belirtti. Ayakta duramayan Tuğba'nın kalp hastası olan babası Hikmet Mercanlı da kızının tedavi masraflarını karşıla-yacak gücü olmadığını belirterek yardım istedi.

KAÇIRANLAR KONUŞMADI

Mercanlı ailesinin 4'üncü ve tek kız çocuğu olan Tuğba, 11 gündür ailesi tarafından büyük bir telaşla aranıyordu. Dayısının kızı tarafından evlatlık olduğuna dair söylenen sözlere inanan Tuğba, ailesinin böyle bir şey olmadığı yönünde sözlerine inanmıyor ve ara ara evden kaçınıp komşulara sığınıyordu. Son olarak da ağabeylerinin yanına gitmek için 18 Nisan günü öğle saatlerinde evden çıkan Tuğba, yolda yanına yanaşan bir aracın içine kimliği belirsiz iki kişi tarafından zorla bindirilerek kaçırıldı. Araçta sürekli bağırdığını sesini duyuramadığını söyleyen Tuğba, 11 gün boyunca soğuk ve karanlık bir odada tutulduğunu belirtti. Kendisini kaçıran kişilerin sadece yemek vermek için yanına geldiğini belirten Tuğba, kaçırıldığı süre içerisinde yaşadığı soğuk odada hasta olduğunu söyledi. Kendisini kaçıran şahıslarda bir torba dolusu plaka olduğunu da belirten Tuğba, kaçıranların kendisiyle konuşmadığını aktardı.

BABA ANLAM VEREMİYOR

Tuğba'nın kalp hastası olan babası Hikmet Mercanlı da, yaşananlara hâlâ bir anlam veremediğini kaydetti. Kimseyle bir sorunu olmadığını belirten baba Mercanlı, kızının kapının önüne bırakılmasından sonra polise ifade verdiklerini belirtti. Devlet Hastanesi'nden de Tuğba'ya herhangi bir zarar verilmediğine dair rapor aldıklarını ifade etti. Tuğba'nın psikolojik tedavisinin sürmesi gerektiğini ve Ankara'ya sevk edildiğini dile getiren Mercanlı, yeşil kartlarının süresi dolduğunu, maddi imkanı olmadığı için de yetkililerden yardım beklediğini söyledi.




17 yıl önce