|

Kadıköy'de otoyol savaş alanına döndü

Cihan
00:00 - 24/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 16:38 - 24/03/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kadıköy'de otoyol savaş alanına döndü
Kadıköy'de otoyol savaş alanına döndü

Kadıköy'de freni patlayan bir otobüsün neden olduğu kazada 11 otomobil birbirine girdi. Kazada 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kaza saat 14.00 sıralarında Otosan Köprü, Uzun Çayır Metrobüs Durağı'nın yanında meydana geldi. İddialara göre Kadıköy istikametine giden bir tur şirketine ait 41 P 3212 plakalı otobüsün aniden frenleri patladı. Hızlı olduğu için duramayan otobüs önündeki otomobillere çarparak bir süre ilerledi. Otobüsün çarptığı otomobiller de kontrolden çıkarak birbirlerine çarptı. Savaş alanına dönen yoldaki kaza nedeniyle 6 kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımına koştuğu yaralılardan bazıları özel araçlarla hastaneye götürüldü. Olay yerinde kalan 2 hafif yaralı ise ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazadan yara almadan kurtulan görgü tanığı, "Bir anda gelen otobüs bize vurarak geçti. Freni patlamış. Önündeki tüm araçları adeta ezdi." dedi.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Çetin Yılgör, Tuğba Nur Demiröz, Asiye Demir, Olcay Süt ve ismi öğrenilemeyen iki yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan kaza nedeniyle Boğaz Köprüsü'nden Kadıköy istikametine giden yol bir süre trafiğe kapatıldı. Otoyolda uzun araç kuyrukları oluştu. Hurdaya dönen otomobillerin kaldırılmasıyla yol trafiğe açıldı.

Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

12 yıl önce