|

Kadınlar için her şey bir tık mesafe ötede

Kadınlar 'TeknoKadın Projesi' ile bilgisayar ve internet teknolojisiyle tanışacak. Kadınların bilgi teknolojisinden uzak düşük ücret ve statüde çalıştırıldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, "Kadın girişimcilerin dünya ile buluşup ortaklık etmesi hayal değil. Her şey bir tık mesafede" dedi

Ekrem Öztürk
00:00 - 11/03/2011 Cuma
Güncelleme: 23:28 - 10/03/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kadınlar için her şey bir tık mesafe ötede
Kadınlar için her şey bir tık mesafe ötede

MEB, Türkiye Fitüristler Derneği ve INtel işbirliğiyle kadınların bilgisayar ve internet kullanımını artırmayı hedefleyen TeknoKadın Projesi'nin tanıtım toplantısı Conrad Otel'de yapıldı. Toplantıya MEB Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye Fitüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan, Intel Türkiye Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz ile çok sayıda kadın katıldı. Toplatıda konuşan Bakan Nimet Çubukçu, TeknoKadın Projesiyle kadınlara bilgisayar ve internet kullanımı becerisi kazandırmanın yanı sıra bu alanda girişimcilik yönlerinin arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.

KADINLAR ÇOK GERİDE

Bakan Çubukçu, kadınlara vasıf kazandıracak bilgi ve beceriye yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Çubukçu, bilgisayar ve internet kullanımı oranlarına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Ülkemizde yapılan araştırmalarda kadınların bilgisayar kullanımında erkeklerden çok geride olduğu belirlendi. Intel'in yaptığı araştırmaya göre erkeklerde internet kullanma oranı yüzde 82. Kadınların ise üçte biri internet kullanıyor. Annelerin ise bilgisayar kullanma oranı yüzde 18. Kadınların hayatın ritmine ayak uydurması için bilgisayar ve teknolojiyle en hızlı şekilde tanışması gerekir."

7 BÖLGE 21 İLDE UYGULAMA

Ankara, İstanbul ve Erzurum'da gerçekleştirilen ilk uygulamalarda elde edilen başarılı sonuçlara da değinen Bakan Çubukçu, "Bilgisayar kullanmayı bilmeyen anne ile çocuğun arasında 3 nesil fark var. Bir şekilde anneler bilgisayarı ortadan kaldırmayı tercih ediyorlar, bu çok yanlış bir şey. Bilgisayardan daha fazla yararlanmaya başlayan kadınlar ekonomiye da daha fazla katkı sağlayacaktır. Bu proje ilk önce 7 bölgede 21 ilde başlayacak ve daha sonra 81 ile yayılacak. Hayalleri olan kadınların sermaye ve bilgiyle buluşmaları, dünya genelinde kadın girişimcilerle iletişime girip ortaklık gerçekleştirmeleri hayal değil. Her şey aslında bir tıklama mesafesinde" dedi.


Tek şart okur yazar olmak

TeknoKadın projesi ilk etapta aralarında İstanbul, Kırklareli ve İzmir'in de bulunduğu 21 ilde uygulanacak. Projenin uygulandığı illerde Halk Eğitim Merkezleri'nde uygulamalı olarak TeknoKadın eğitimleri gerçekleştirilecek. Kadınlarda okur-yazar olmak dışında herhangi bir ön koşul aranmayacak ve eğitimlerin her bir aşaması bir hafta sürecek. Bu eğitimler daha sonra 81 ile yayılacak. İllerdeki Halk Eğitim Merkezleri'nde uygulamalı olarak TeknoKadın eğitimleri gerçekleştirilecek. Kadınlarda okur-yazar olmak dışında herhangi bir ön koşul aranmayacak ve eğitimlerin her bir aşaması bir hafta sürecek. Bu eğitimler daha sonra 81 ile yayılacak.


Okullara robot ve ahşap oyuncak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nde belediye tarafından düzenlenen 'Okullara Temizlik Robotu ve Ahşap Oyuncak' dağıtım törenine katıldı. Çubukçu, 'Çocuklarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, hijyen konusunda eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek zorundayız. Çocukların fiziksel zeka ve ruhsal gelişiminde oyunun etkisi ise tartışılmaz bir gerçek. Oyuncaklar ve hayaller çocukluk çağının en güzel uğraş alanı' diye konuştu. Törende daha sonra ilçedeki 35 okula 100 adet temizlik robotu ile 29 anaokuluna oyuncakları dağıtıldı.



13 yıl önce