|

Kadumi için yine biraraya geldiler

Suriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci, 107 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı. Eyleme, geçtiğimiz günlerde Suriye yönetimi tarafından serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal da destek verdi.

İha
00:00 - 4/12/2012 Salı
Güncelleme: 23:18 - 4/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Kadumi için yine biraraya geldiler
Kadumi için yine biraraya geldiler

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 107 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı. Eyleme Bashar Kadumi ile Suriye''ye giden ve 3 ay esir kaldığı bu ülkeden bir süre önce Türkiye''ye getirilen Cüneyt Ünal ile eşi Nuran Ünal, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, Başar Kadumi''nin ablası Aida Kadumi, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Gazetecilere Özgürlük Platformu adına Engin Daş ile bir grup gazeteci katıldı.

"Suriye Bashar''ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde Bashar Kadumi'nin posterleri ile "O gazeteci, terörist değil" yazılı pankartlar taşındı.

107 gün olmasına rağmen ilk günkü gibi bilgisiz olduklarını söyleyen Arzu Kadumi, ''107 gündür Bashar yok. Biz halen başladığımız noktadayız. Hale ilk günkü gibi bilgisiziz. Yani şu an elimizde olan tek şey Bashar''ın nerede olduğunun, nerede tutulduğunun bilinmemesi. Ama ben Suriye rejiminin 'Bashar Kadumi elimizde değildir' açıklamalarına hiçbir şekilde inanmıyorum. Tek inandığım şey Bashar Kadumi Suriye''de. Şu an Suriye rejiminin elinde ve onların bilgisi dahilinde tutuluyor. Ancak neden bu şekilde 'elimizde yok' demelerini anlamıyorum. Onun hayatından endişe ediyorum. 107 gündür sabrediyoruz. Bunun ne kadar süreceğini de bilmiyorum. Bunu Allah biliyor, ancak ben sonuna kadar eşim için mücadeleme devam edeceğim. Tek başıma kalsam da Bashar''ı sonuna kadar arayacağım. İnşallah o sağ salim bizim aramıza dönecek'' dedi.

Bashar''ın bir an önce teslim edilmesini isteyen Cüneyt Ünal ise, ''90 gün boyunca ben de Suriye''de kaldım. Buraya geleli 3 hafta oldu ama 107 gündür Esad rejiminin elinde olduğuna inandığım arkadaşım Başar arkadaşımın bir an önce teslim edilmesini, ailesine, çocuklarına bir an önce gelmesini temenni ediyorum. Gerekli çabaların mümkün olduğunca daha çabuk ve daha hızlı bir şekilde tamamlanıp, Başar''ı sağ salim eşine, çocuklarına dönmesini temenni ediyorum'' diye konuştu.

Çocuklarının sürekli Başar''ı sorduğunu söyleyen Başar Kadumi''nin Kudüs''ten gelen ablası Aida Kadumi, ''100 günden fazla oldu. Başar Halep''te kayboldu. Onunla hiçbir bilgi yok, yaşıyor mu, yoksa öldü mü bilmiyoruz. Allah''tan tek isteğim ailesine ve çocuklarına sağ salim dönmesi. Filistin''deki ve İstanbul''daki ailesi onunla ilgili hiçbir haber alamıyor. Çocukları sabah akşam onu soruyor, cevap veremiyoruz. İnşallah sağ salim ailesine ve çocuklarına döner'' şeklinde konuştu.


11 yıl önce