|

Kadumi için yürüdüler

Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 233 gündür kendisinden haber alınamayan meslektaşları Bashar Fehmi Kadumi için oturma eylem yaptı.

İha
00:00 - 9/04/2013 Salı
Güncelleme: 23:47 - 9/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Kadumi için yürüdüler
Kadumi için yürüdüler

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, Suriye''ye giden ve 233 gündür kendisinden haber alınamayan Bashar Fehmi Kadumi'nin için eylem yaptı. Eyleme eşi Arzu Kadumi ve gazeteciler katıldı. Eylemde konuşan Arzu Kadumi, ''233 gündür neyi beklediğimi bilmeden bekliyorum. Kocam nerde? Ne durumda? Hayatta mı? Bunu bilmek benim hakkım. Kocam Türk vatandaşı değimli diye bu sessizlik, ben bunu merak ediyorum. Sayın Başbakanımıza Sayın Davutoğlu''na soruyorum 233 gündür ne yapıldı? Başhar Kadumi''den neden hala daha bir bilgi alınamıyor? Suriye sessizliğini muhafaza ediyor. Ama Cüneyt''tin söylediği Suriye askerleri ile eşimin en son diyalogunun olduğu. Suriye eşim hakkında artık bir bilgi versin. Başbakanımızdan ve Sayın Davutoğlun''dan Bashar Kaddumi hakkında sessizliklerini bozarak onların desteklerin istiyorum'' dedi.

"Suriye, Bashar''ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, bir süre Suriye Konsolosluğu binasının girişinde bekledikten sonra dağıldı.

Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye''nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi''den ise o günden beri haber alınamıyor.

11 yıl önce