|

Kafasından aşağı tiner döküp 'zıkkımlan' dedi

7 ay önce diri diri yakılarak öldürülen gencin katil zanlıları, gencin üzerine tiner döktükten sonra 'al şimdi zıkkımlan' dedikleri ortaya çıktı. 2 katil zanlısi için 'müebbet hapis' isteyen savcı, yardım eden 3 sanık için de '25 yıla kadar hapis' dedi.

İstanbul
00:00 - 11/12/2008 Perşembe
Güncelleme: 22:14 - 10/12/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Kafasından aşağı tiner döküp 'zıkkımlan' dedi
Kafasından aşağı tiner döküp 'zıkkımlan' dedi

Kartal'da 7 ay önce üzerine tiner dökülerek diri diri yakılan gencin katil zanlıları hakkında dava açıldı. Savcı iddianamede müebbet istedi.

Asansör bakım servisinde çalışan 20 yaşındaki Gökhan Çakmakoğlu, 6 Haziran'da Kartal Cevizli Mahallesi'ne iş için giderken yolda kendisine 'tinerci' diyen 5 kişiyle tartıştı. Şahıslar, darp ederek zorla arabaya bindirdikleri genci, 300 metre ilerideki Carrefour'un yanındaki parka götürdü. İddiaya göre, Çakmakoğlu'nun elindeki tiner şişesini alıp başından aşağı döken şahıslardan İbrahim K, “Tineri çekiyorsun, etrafı rahatsız ediyorsun. Al şimdi iyice zıkkımlan, rahatla. Kafayı daha iyi bul” diye konuştu. İbrahim K'nın arkadaşı Fehmi Y. de cebinden çıkardığı çakmağı gence 'Seni yakayım mı” diyerek yakıp söndürdü. Tepeden aşağı tiner dökülen ve alevler içinde kalan Gökhan Çakmakoğlu, duvara çarparak yere yığıldı. Panik içinde kalan Fehmi Y, genci parka zorla götüren Mert T. ve Yılmaz O. ile daha sonra parka gelen Fatih Ş. olay yerinden kaçtı. Vatandaşlar tarafından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Çakmakoğlu, yoğun bakımda 10. gün hayatını kaybetti.


BEN DEĞİL, OYDU

Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çakmağı çakan ve tineri döken 2 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet, yardım eden 3 sanık hakkında ise 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen İbrahim K. savcılık ifadesinde, Çakmakoğlu'nun elinden tineri almaya çalışırken şişenin döküldüğünü iddia ederken, Emniyet'te ise, çakmağı Fehmi Y'nin ateşlediğini ileri sürdü. Fatih Ş. de tineri İbrahim K'nın döktüğünü, Fehmi Y'nin de çakmağı yaktığını öne sürdü.


Bir zanlı eşimin akrabası

Yakılarak öldürülen oğluyla birlikte asansör imalatı yaptık-larını söyleyen baba Adem Çakmakoğlu, oğlunun 2 ay sonra askere gideceğini ve çıktığı bir kız arkadaşı olduğunu belirtti. Sanıkların iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren baba Çakmakoğlu, oğlunun askere gitmeye hazırlandığını kaydederek, “Sivas'a çıkmıştı” dedi. Adem Çakmakoğlu, “Oğlumun yanık elbiseleri halen işyerimde duruyor. Oğlumun tinerci olduğunu iddia ediyorlar. Önce dövmüş, sonra diri diri yakmışlar. Oğlumu niye yaktılar? İbrahim K, eşimin akrabası. Bu işte başka bir şey var” diye konuştu.



15 yıl önce