|

Kalkavanların oğlu hayallerini ezdi

Ünlü armatör Bülent Kalkavan'ın oğlu Faruk Kalkavan'ın kullandığı cip, emniyet şeridinde bekleyen yüksek lisans öğrencisi Sinem Yalçın'ı ezerek öldürdü.

Ergün Çolakoğlu
00:00 - 17/01/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:04 - 17/01/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Kalkavanların oğlu hayallerini ezdi
Kalkavanların oğlu hayallerini ezdi

Marmara Üniversitesi yüksek lisans yapan Sinem Yalçın, Kalkavan ailesinin 24 yaşındaki varisleri Faruk Kalkavan'ın kullandığı cipin altında kalarak can verdi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Kadıköy'den bir arkadaşını alan 29 yaşındaki Sinem Yalçın, Üsküdar'a doğru hareket etti. Yalçın'ın kullandığı otomobile, Acıbadem mevkiinde başka bir otomobil hafif şekilde dokundu. Yalçın, otomobili emniyet şeridine çekerek, kontrol etmek istedi. Aracından inen ve sağ taraftan otomobilini kontrol eden Yalçın'a karşı yönden hızla gelen bir cip çarptı.

ARACI TAKLA ATTI

Yalçın ağır yaralanırken, 34 MFK 52 plakalı cipin sürücüsü olay yerinden kaçmak isterken takla attı. Şoför, bunun üzerine olay yerinden yaya olarak kaçtı. Yalçın, arkadaşının haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulans ile Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun muhtelif yerlerinde kemik kırıkları oluşan ve belden aşağısı parçalanan Yalçın 4 saat süren ameliyattan sonra, Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. Ancak, Sinem Yalçın gece saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetti.

BAŞKASI ÜSTLENMEK İSTEDİ

Polis, olayın ardından kaçan şoförü aramaya başladı. Aynı gün aracı kullandığını iddia eden Ahmet isimli kişi polise teslim oldu. Fakat yapılan soruşturmada aracı kullanan kişinin Faruk Kalkavan olduğu belirlendi. Polisin Kalkavan ailesi ile yaptığı görüşmenin ardından Faruk Kalkavan önceki gün polise teslim oldu.

TUTUKLANDI

Müracaat Savcısı Ekrem Türkoğlu tarafından sorgulanan Kalkavan, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Kalkavan, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Ümraniye Cezaevi'ne konuldu. Kalkavan'ın, ifadesinde, bir otobüsün kendisini sıkıştırdığını, kaçmak isterken emniyet şeridindeki aracı göremediğini söylediği öğrenildi.



'Örtbas etmek istedi'

Üsküdar'da 1980 yılından beri Şafak Gelinlik ve Moda Evi'ni işleten ünlü modacı anne Neşe Yalçın iki gündür evine kapanarak taziyeleri kabul ediyor. Marmara Üniversitesi'nden emekli olan öğretim üyesi ve ekonomist baba Sinan Yalçın ise hukuk mücadelesi başlattı. Acılı baba Yalçın, Kalkavan ailesinin kazadan sonra olayı örtbas etmek istediğini savundu. Kalkavan ailesinin, kazadan sonra arayıp sormadığını da belirten Yalçın, "İnsanlık hali, böyle bir kaza olabilir. Ancak, insan hiç baş sağlığı dilemez mi? " diyerek sitem etti.



16 yıl önce