|

Kanadoğlu'na 'kıyak' suçlaması

Emekli Yargıtay Savcısı Beyazit Boran, Yargıtay eski Başkanı Kanadoğlu'nun görevdeyken bir GSM şirketinin davalarını öne alarak görevini kötüye kullandığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

Fatih İnci
00:00 - 23/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:15 - 23/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Kanadoğlu'na 'kıyak' suçlaması
Kanadoğlu'na 'kıyak' suçlaması

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında 'görevde yetkiyi kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Kanadoğlu'nun 2001'de İcra Ceza Mahkemeleri'nde bir GSM şirketinin açtığı davaları öne çekerek, önemli birçok davanın zaman aşımına uğramasına neden olduğu ileri sürüldü. GSM şirketinin avukatının Neşter-2 operasyonunda yargıya rüşvet vermekten hapis cezası alması kuşkuları arttırdı.

Kanadoğlu hakkında 10 gün önce Yargıtay Birinci Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunan 2001-2002 yıllarında Yargıtay'da görev yapan emekli Savcı Beyazıt Boran, o dönemde Yargıtay Başkanı Sabih Kanadoğlu'nun önemli davalara bakmalarını engellediğini öne sürdü.

70 SAVCI ŞİRKETLE İLGİLENDİ

Kanadoğlu'nun emriyle savcıların kendi alanlarıyla ilgili davaları bıraktığını ileri süren Boran, 'İcra Ceza mahkemelerinin verdiği 10 günlük hafif hapis cezalarına bakmaya başladık. Bu davaların bir çoğu bir GSM şirketinin davalarıydı. Başsavcı bunların zaman aşımı 6 ay olduğu için kısa bir sürede çözülmesini emretti. Yaklaşık 70 savcı 3-4 ay sırf bu davalara baktık' dedi. Boran bu nedenle o dönemde binlerce vatandaşın mağdur olduğu önemli deprem davaları gibi davaların zaman aşımanı uğradığını söyledi.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ise eski Savcı Boran'ın suçlamanın önemsiz olduğunu söyledi. Boran'ın 7 yıl sonra konunun aklına gelmesine anlam veremediğini belirten Kanadoğlu, “İddilar saçma. Dosyaların arasında GSM şirketinin dosyası var mı yok mu nerden bileyim ben” diye konuştu.



16 yıl önce