|

Kapalı otoparktaki araç cayır cayır yandı

İha
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:19 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kapalı otoparktaki araç cayır cayır yandı
Kapalı otoparktaki araç cayır cayır yandı

Maltepe'de kapalı otopark içinde bulunan bir araçta yangın meydana geldi. Çıkan yangında apartman içine yayılan duman nedeni ile büyük panik yaşandı. Apartman sakinleri camlara çıkarak dumanın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

Olay 22.30 sıralarında Küçükyalı Çınar Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi Nerve Apartmanı'nda yaşandı. Özel bir şirkette çalışan Yılmaz Tutgil 19.30 sıralarında işten geldikten sonra binanın altında bulunan otoparka 34 TF 2887 plakalı aracını bıraktı. İlerleyen saatlerde kapalı otopark içinden küçük bir patlamanın ardından dumanlar yükselmeye başladı. Otopark içinde bulunan bir aracın yandığını fark eden apartman sakinlerinin bir kısmı dışarıya çıkmayı başardı. Ancak bazı kişiler içeride mahsur kalınca duman nedeni ile çıkamayınca balkon ve pencerelere koşarak, bina içine yayılan dumandan etkilenmemeye çalıştı.

Verilen ihbar sonrasında olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa zamanda yanan aracı söndürdü. Büyük paniğin yaşandığı yangında Yılmaz Tutgil'in eşi Göksun Tutgil, evinin balkonunda fenalık geçirirken, eşi tarafından sakinleştirildi. Tutgil ailesinin bebeğinin çıkan yangın sonrasında olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin merdiveni ile indirildiği öğrenildi. Haberi alan aile yakınları da büyük panik yaşarken, Yaşar Tutgil'in ablası ve yanan aracın sahibi olduğu öğrenilen Necibe Doğan ise baygınlık geçirdi. Doğan, sağlık ekipleri tarafından sedyeye alınarak hastaneye kaldırıldı.

Yangın sonrasında büyük panik yaşayan ve eşi tarafından sakinleştirilin Göksun Tutgil, bir yakınlarının yanında duran çocuğunun yanına gelerek, kucağına almak istedi. Ancak yakınları henüz sakinleşmeyen Tutgil'e bebeği vermedi.

İtfaiye ekipleri, kullanılmaz hale gelen otomobil üzerinde inceleme yaptı. İlk yapılan inceleme sonrasında yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

17 yıl önce