|

Kar yağışı Edirne'de ulaşımı felç etti

Cihan
00:00 - 9/03/2010 Salı
Güncelleme: 11:08 - 9/03/2010 Salı
Yeni Şafak
Kar yağışı Edirne'de ulaşımı felç etti
Kar yağışı Edirne'de ulaşımı felç etti

Edirne'de etkisini sürdüren kar yağışı şehir merkezinde ulaşımı felç etti. Gece boyunca devam eden yağış nedeniyle şehirdeki cadde ve sokaklar tamamen karla kaplandı. Yollardaki kar birikintisi ve buzlanma ulaşımı çileye döndürdü.

Hazırlıksız ve tedbirsiz araçlarıyla çıkan vatandaşlar yollarda kaldı. Bu durum kentin yüksek kesimlerine giden yollarda ulaşımın aksamasına neden oldu.


Karda ilerleyemeyen bazı araçlar yollarda uzun kuyrukların oluşmasına yol açtı. Ulaşımda yaşanan aksamaların giderilmesi için trafik ekipleri yoğun çaba gösterdi. Araçların yolda kalmaması için sürücüler zincir konusunda uyarıldı. Belediye ekipleri yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı. Ancak şehrin birçok yerinin karla kaplanması nedeniyle ekipleri karla mücadele çalışmalarında güçlük çekti. Bu arada karla beyaza bürünen şehirde yayaların herhangi bir olumsuzluk yaşaması için belediye temizlik görevlileri kar temizleme çalışması yapıyor.

Kar yağışı ile birlikte şehirdeki hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Sıcaklığın gece bir derece daha düşmesi bekleniyor.


14 yıl önce