|

Kar yağışıyla Erzurum beyaza büründü

Erzurum''da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, kenti beyaz örtüye büründürdü.

İha
00:00 - 4/12/2012 Salı
Güncelleme: 23:56 - 4/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Kar yağışıyla Erzurum beyaza büründü
Kar yağışıyla Erzurum beyaza büründü

Kar, gece saatlerinde yağmaya başladı. Tipiyle karışık kar, Palandöken ilçesinde cadde ve sokakları tamamen kapladı. Kar yağışını fırsat bile bazı Erzurumlu vatandaşlar, eş ve çocuklarını yanlarına alarak dışarı çıkıp kartopu oynamanın keyfini yaşadı. Üzerleri karla kaplanan araçlarını temizleyen vatandaşlar, ''Bu sene ilk kar çok şükür yağmaya başladı. Erzurum karla güzel, mutlu olduk'' diye konuştu.

Kar yağışı havanında soğumasıyla birlikte yollarda buzlanmaya neden olurken; bazı araçlar Palandöken yolunda ilerlemekte güçlük çekti.

Öte yandan, kar yağışıyla birlikte kentte çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Erzurum-Tortum karayolunda meydana gelen trafik kazasında ambulans, kar ve buzlanma nedeniyle kayganlaşan yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada ambulans sürücüsü Nuri Taşçı ile sağlıkçılar Engin Sirke ve ismi öğrenilemeyen bir görevli yaralandı. Yaralılar, başka bir ambulansla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle, yol bir süre trafiğe kapatıldı. Buzlanan yol, Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmasının tekrar trafiğe açıldı.

11 yıl önce