|

Kar yemek için çıktığı dağda kaybolan aile kurtarıldı

Denizli''de dün sabah kar toplamak için Karcı Dağı'na çıkan bir aile, 24 saat sonra kurtarıldı. Aileyi bulmak için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE), İtfaiye, jandarma ve polislerden oluşan 42 kişilik ekip görev yaptı.

Cihan
00:00 - 24/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:47 - 24/06/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Kar yemek için çıktığı dağda kaybolan aile kurtarı
Kar yemek için çıktığı dağda kaybolan aile kurtarı

İnşaatlarda çalıştığı öğrenilen Emir Şah Kaya(48), eşi Yıldız Kaya ve kızı Mislane Kaya(13) ile kar toplamak için il merkezine bağlı Başkarcı beldesindeki Karcı Dağı'na çıktı. İsrafil Deresi Mevkii'nde yol kenarına otomobillerini park eden Kaya ailesi, sarp kayalıkları geçerek yukarı çıkmaya başladı.

Ancak akşam üzeri hava kararınca yolu kaybederek mahsur kaldı. Bunun üzerine baba Kaya, cep telefonuyla 155 Polis İmdat''ı aradı. Bulunduğu mevkii yanlış yer tarif etmesi üzerine ekipler gece geç saatlere kadar Kara ailesini aradıkları yerde bulamayarak arama işini sabaha bıraktı.

Gündüz erken saatlerde kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, Emir Şah Kaya''nın cep telefonu sinyallerinden bulunduğu yeri tespit etti. Dağın sarp bir yamacında bulunan aile, yapılan çalışmaların ardından kurtarılarak dağdan indirildi.

Baba Kaya, ''Gezmeye ve kar yemeye gittik. Yolları karıştırdık, ters yoldan geldik. Tıkandık kaldık, yüksek yerlerde tıkandık. İnecek çıkacak yer bulamayınca 155''i aradık. Dün saat 21.00 gibi akşamı da dağda geçirdik. Çok şükür korkulacak bir şey yoktu da çocuk korktu biraz. Stres yaptı, o korktu.'' dedi. Dağda bir derenin kenarında taşın üstünde ateş yakarak çocuklarını uyutarak sabaha kadar beklediklerini ifade eden Kaya, ''Yemek yoktu, suyumuz vardı. Giderken de biraz karıştırdık. Kar da bulamadık. Orda tıkanmasaydık yine de inerdik.'' diye konuştu.

Arama kurtarma ekibinde yer alan Hayrettin Kabaş ise Emir Şah Kaya''nın kendi imkânlarıyla çok dik bir noktaya büyük bir cesaretle çıktığını anlattı. Kabaş, ''Eşi ve çocuğunun çıkması mümkün değildi. Bu bölgeye yaklaşık 50 metre bir istasyon kurularak havayla kayıp şahıslar aşağıdan derenin içerisinden alındı. Yaklaşık 4 saat süren bir yolculuk sonrasında tekrar şu anda bulunmuş olduğumuz araç son noktasına ulaşmış olduk. Böylelikle operasyon tamamlandı. Jandarma, emniyet biz olmak üzere toplam 42 kişilik bir personel ile arama kurtarma operasyonu tamamlanmış oldu.'' şeklinde konuştu.

11 yıl önce