|

Karantinaya alınan köyde durum sakin

İha
00:00 - 29/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 14:14 - 29/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Karantinaya alınan köyde durum sakin
Karantinaya alınan köyde durum sakin

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 5 çocuğun getirildiği köyde vatandaşlar, çocukların kuş gribinden değil sadece hava değişiminden dolayı hastalanmış olabileceklerini belirtti.

İlçeye bağlı Soylu Köyü'nde dün aniden rahatsızlanarak Gaziantep'e getirilen Mustafa Yıldırım, Vahit Aslan, Mehmet Atuşağı, Hüseyin Yalçın ve Edibe Atuşağı'nın, kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmasının ardından, İl Sağlık ve Tarım müdürlükleri ekiplerinden bir heyetin dün köye gelerek incelemede bulundu. Ekiplerin köyde çalışmada bulunduklarını kaydeden köylüler, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını, kesin sonucun daha sonra kendilerine bildirileceğini ifade etti. Ekiplerin yaptıkları çalışma sonucunda kanatlı hayvanlarını bir hafta süreyle dışarı çıkarmamalarını ve kapalı mekanlarda tutmalarını istediklerini belirten köylüler, korkulacak bir durum olmadığını iddia etti.

Köylü kadınlardan Avaş Öztürk, köyde rahatsızlanan çocukların hastaneye götürüldüklerini söyledi. Öztürk, köye gelen ekiplerin çalışmalarda bulunduklarını ve çocuklarda kuş gribi olmadığını kaydederek, "Eğer kuş gribi olsa hepimiz çocuklarımızı alır götürürdük. Çocuklarımız okullarında eğitimlerine devam ediyor. Korkulacak bir durum yok" dedi.

Köylülerden Vatha ve İlyas Atuşağı, hastaneye kaldırılan çocukların hava değişiminden dolayı rahatsızlanmış olabileceklerini ifade ederek, "Köyümüze gelen ekipler her tarafı gezerek incelemede bulundu. Hayvanlarımızı kapalı yerlerde tutmamızı, açık alana çıkarmamamızı söylediler. Daha sonra kireç vereceklerini ve hayvanlarımızın bulundukları yerleri kireçlememizi istediler" diye konuştu.

Safiye Ateş de, Türkiye'de 2 yıldır kuş gribi sorununun çıktığını ve kuş gribi sorunu nedeniyle köylünün perişan olduğunu iddia etti. Ateş, "Daha önce böyle bir şey yoktu. Ölmek üzere olan tavukları keser, pişirir yerdik. Şimdi, yumurtayı yeme, tavuğu yeme diyorlar. Bunları söyleyerek köylüyü öldürdüler. Tavuk beslemezsek, hayvan beslemezsek nasıl olacak bu iş?" şeklinde konuştu.

17 yıl önce