|

Karar iddianameden sonra verilecek

Federasyonun elinde henüz delil ve belge olmadığını kaydeden Başkan Mehmet Ali Aydınlar, "En doğru kararı vermek için iddianameye bekleyeceğiz. Lig planlandığı gibi devam edecek" diye konuştu.

Aa
00:00 - 12/07/2011 Salı
Güncelleme: 01:37 - 12/07/2011 Salı
Yeni Şafak
Karar iddianameden sonra verilecek
Karar iddianameden sonra verilecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futboldaki şike iddialarıyla ilgili olarak 'Disiplin soruşturması, cumhuriyet savcısının iddianamesini hazırlayıp mahkemece bu iddianamenin kabul edilmesinden sonra başlatılacaktır' dedi. TFF'nin İstinye'de bulunan binasında Spor Toto Süper Lig kulüplerinin temsilcileriyle yapılan toplantının ardından, TFF Yönetim Kurulu kendi içinde toplantı gerçekleştirdi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Mehmet Ali Aydınlar, yönetim kurulu olarak aldıkları kararları duyururken tüm kamuoyunun soğukkanlılıkla ve sağduyuyla hareket etmesini beklediklerini ifade etti.

ELİMİZDE DELİL VE BELGE YOK

Aydınlar, 'TFF'nin elinde herhangi bir delil ve belge bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir işlem de başlatılamamaktadır. Bu konudaki disiplin soruşturması, cumhuriyet savcısının iddianamesini hazırlayıp mahkemece bu iddianamenin kabul edilmesinden sonra başlatılacaktır. Alacağımız kararların toplumun tüm kesimlerini mutlu etmeyeceğinin bilincindeyiz. En doğru kararı vermeye çalışacağız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bu konuda tüm kamuoyunun desteğini rica ediyoruz' diye konuştu.

LİG PLANLANDIĞI GİBİ DEVAM EDECEK

Yaşanan süreçte UEFA ve FIFA ile sürekli temas içerisinde bulunacaklarını ifade eden Aydınlar, 'Lig planlandığı şekliyle 5 Ağustosta başlayacak, planlandığı gibi devam edecek. 31 Temmuzda TFF Süper Kupa finali Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacaktır. Daha önceki fikstür çekim tarihi aynen geçerlidir' dedi.

Takımların Avrupa kupalarına katılımıyla ilgili listenin ne şekilde verileceği konusunda ''Böyle bir liste bildirilmesi söz konusu değil. Zaten lig tescil edildiği şekliyle UEFA'ya bildirilmiştir' diyen Aydınlar, Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe'nin mi katılacağı sorusuna 'Mevcut sıralamaya göre Avrupa kupalarında ekipler mücadele edecekler' yanıtını verdi. Aydınlar, soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının artmasıyla ilgili olarak 'Söylediğim gibi bu işten Türk futbolunu en az zararla çıkaracağız. Bu konuda bize güvenin ve bizi destekleyin' dedi.

13 yıl önce