|

Kardak 'no problem' çipura OK!

Kardak kayalıklarında Türk ile Yunan balıkçılar arasında gerginlik gibi gösterilen olayı medyanın büyüttüğü iddia edildi.

Cihan
00:00 - 1/01/2008 Salı
Güncelleme: 17:58 - 1/01/2008 Salı
Yeni Şafak
Kardak 'no problem' çipura OK!
Kardak 'no problem' çipura OK!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinin 3 mil açığında bulunan Kardak kayalıklarında Türk ile Yunan balıkçılar arasında gerginliğe sebep olduğu ileri sürülen çipura avının abartıldığı belirtildi.

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'yla yaptığı görüşmelerde, gazetelerde yayımlanan haberlerden sonra güvenlik amacıyla Kardak kayalıklarına çıkıldığını fakat abartılacak bir durum olmadığını bildirdi.

Vali Yiğenoğlu, Kardak kayalıklarında Türk ile Yunan balıkçılar arasında gerginlik gibi gösterilen olayı medyanın büyüttüğünü söyledi. Gümüşlük beldesinde görüşlerini aldığımız balıkçılar ise aralık ve ocak aylarında çıkan çipura cinsi balığın Kardak civarında bulunduğunu, o tarihlerde burada Yunan balıkçılarla birlikte avlandıklarını, bunun medya tarafından abartılarak gerginlik gibi gösterildiğini anlattı.

Balıkçı Mehmet Demirtaş, "Gördüğünüz gibi her şey çok sakin. Buraya gelen yayın kuruluşları, bizim söylediklerimizi yazmadı. Aksine gazetelerde, çok büyük bir olaymış gibi haberler çıktı. Biz yeri geldiği zaman onlarla alışveriş bile yapıyoruz." dedi.

16 yıl önce