|

Kart borcu için arkadaşını soydu

Tekirdağ'da 16 yaşındaki gencin, kartlarının borcunu ödemek için en yakın arkadaşının evini soyduğu iddia edildi.

İha
00:00 - 13/12/2007 Perşembe
Güncelleme: 12:54 - 13/12/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Kart borcu için arkadaşını soydu
Kart borcu için arkadaşını soydu

Misafir olarak gelen arkadaşının unuttuğu anahtarla eve giren Y.K.'nın aldığı 15 bin YTL, çok sayıda altın ve dövizleri kendi evindeki çiçek saksılarına gizlediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ 100. Yıl Mahallesi'nde yaşayan M.Ç., soyulduğu iddiası ile polise başvurarak evinden 15 bin YTL para, 10 adet 22 ayar bilezik, 2 bin 500 euro, 500 dolar, 30 adet Suudi Arabistan Riyali, 30 adet kulplu reşat altını, 20 adet Cumhuriyet altını ve 1 adet Osmanlı tuğrası şeklinde kolyesinin çalındığını bildirdi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları inceleme sonucu kapının normal anahtarı ile açıldığı ve eve rahatça girebilen bir kişinin soygunu gerçekleştirdiği üzerinde durdu.

Ev sahibi M.Ç.'nin (60) ardından 16 yaşındaki oğlu A.Ç.'nin de ifadesini alan polis, gencin ev anahtarını en yakın arkadaşı olan Y.K.'nın evinde unuttuğunu söylemesi üzerine genci gözaltına aldı. Y.K.'nın polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği, evde bulduğu anahtarla arkadaşının evine girdiğini ve buradan aldığı para ve ziynet eşyaları ile kaçtığını anlattığı belirtildi. Önce kredi kartı borçlarını ödeyen gencin, daha sonra Tekirdağ ve Çorlu ilçesindeki çeşitli eğlence yerlerinde paranın bir kısmını

harcadığını söylediği öğrenildi. Polisin kalan paraları sorması üzerine çaldığı para ve ziynet eşyalarını gösteren 16 yaşındaki Y.K'nın çaldıklarını sakladığı yerler polisi bile şaşkına çevirdi.

Y.K.'nın evinin balkonunda alüminyum folyolara sarılmış olarak çiçeklerin saksılarında gizlediği 10 adet 22 ayar bileziği, 14 adet kulplu reşat altını, 16 adet Cumhuriyet altını, 1 adet Osmanlı tuğra şeklinde kolye, 2 bin euro döviz ile 6 bin 950 YTL para bulundu.

Polisteki ifadesinin ardından Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edilen Y.K. tutuklanarak cezaevine konuldu. A.Ç. ise arkadaşı ile ortaklık yaptığı şüphesiyle sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

16 yıl önce