|

Kavacık ve Pendik'te kaza: 1 ölü

İha
00:00 - 6/10/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:16 - 6/10/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kavacık ve Pendik'te kaza: 1 ölü
Kavacık ve Pendik'te kaza: 1 ölü

Kavacık ve Pendik'te meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 1 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Edinilen bilgiye göre ilk kaza saat 22.30 sıralarında Kavacık Rüzgarlı Bahçe yolu üzerinde meydana geldi. 34 TM 188 plakalı Renault Broadway marka otomobiliyle Anadolu Hisarı'ndan Kavacık'a doğru giden Yusuf Çiloğlu, önünde giden Hüseyin Topuz'un kullandığı özel halk otobüsünü sollamak istedi. Bu sırada karşıdan bir otomobilin geldiğini gören Çiloğlu otobüsün önüne geçmeye çalıştı ancak mesafeyi ayarlayamayınca altına girdi. Yusuf Çiloğlu ile arkadaşı Abdülkerim Yıldırım hurdaya dönen otomobilde sıkıştı.

Kavacık-Anadolu Hisarı hattında sefer yapan 34 YH 1290 plakalı özel halk otobüsündekiler ise kazadan yara almadan kurtuldu. İtfaiye ekipleri tarafından otomobilden çıkartılan yaralılardan Yusuf Çiloğlu, Beykoz Devlet Hastanesi'ne, Abdülkerim Yıldırım ise Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bilinci kapalı olan Yusuf Çiloğlu'nun vücudunda çok sayıda kırık olduğu tespit edildi. Her iki yaralının da hayati tehlikeyi atlatamadıkları belirtildi.

Aynı dakikalarda Pendik Sahil Yolu İDO İskelesi önünde meydana gelen bir başka kazada ise 34 BGY 55 plakalı otomobiliyle Tuzla' dan Kartal yönüne giden İbrahim Çakır (29), Pendik İDO İskelesi önündeki trafik ışıklarında İbrahim Topal ile İlyas Eryılmaz'ın kullandığı otomobillere çarptı. Meydana gelen kaza sonrasında yol savaş alanına dönerken, İbrahim Çakır ile yanındaki arkadaşı Hasan Mencü otomobillerinde sıkıştı. 34 AK 9516 plakalı Ford marka otomobildeki İbrahim Topal ve Gülseren Topal ile 34 BUD 48 plakalı BMW marka otomobildeki İlyas Eryılmaz, Ceylan Eryılmaz ve Semiha Eryılmaz çevredekiler tarafından sıkıştıkları yerden çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerine gelen ambulanslarda yapılan 6 yaralı, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İbrahim Çakır ile İlyas Mencü'yü otomobilin içinden çıkarmak için itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiyecilerin müdahalesi sırasında sağlık ekipleri İbrahim Çakır'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Bunun üzerine kurtarma çalışmaları İlyas Mencü üzerinde yoğunlaştı. Otomobilden çıkartıldıktan sonra ambulansa konulan Mencü, Pendik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İbrahim Çakır'ın cesedi de aynı hastaneye götürüldü.

17 yıl önce