|

Kaya evin üzerine düştü

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde yamaçtan yuvarlanan kaya, tek katlı betonarme evin üzerine düştü.

Aa
00:00 - 29/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 15:43 - 29/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaya evin üzerine düştü
Kaya evin üzerine düştü

İlçenin Çetrik köyünde gece saatlerinde yamaçtan kopan kaya, Recep Çolak'a (80) ait tek katlı betonarme evin mutfağında hasara yol açtı.  

Recep Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada eşi Ayşe Çolak (62) ile yatak odasında uyudukları sırada büyük bir gürültü ile uyanarak kendilerini dışarı attıklarını söyledi.

Kayanın evin üzerine düştüğünü gördüklerini belirten Çolak, 'İlk şoku atlattıktan sonra terasta büyük bir delik açan kayanın mutfağa kadar girdiğini duvarların çatladığını, camların kırıldığını fark ettik. Yan odada uyuyorduk. Allah'tan bize bir şey olmadı' dedi.

Geceyi köydeki akrabalarının yanında geçirdiklerini anlatan Recep Çolak, 'Kendimi bildim bileli bu kaya evimizin yukarı kısmında duruyordu. Yağmurun da etkisiyle yerinden oynadığını sanıyorum. Yuvarlanıp karayoluna, oradan da evimizin üzerine düştü. Karayoluna düşünce hızının kesildiğini tahmin ediyorum. Aksi halde ev tamamen çökebilirdi' diye konuştu.

Sabah yetkililere bilgi verdiklerini ifade eden Çolak, 'Şalpazarı Kaymakamlığı ve Trabzon'dan gelen ekipler kayayı görünce şaşırdı. 200 ton dolayında olabileceğini söylediler. Evde ve çevresinde inceleme yaptılar. Kayanın kırılarak taşınabileceğini ifade ettiler. Benim evimle birlikte 7 evi kapsayan bölgenin heyelan riski altında bulunduğunu, dikkatli olmamız gerektiğini belirtiler' dedi.

Ayşe Çolak ise 'Bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Mutfağımız tamamen yıkıldı, eşyalarımız, evimiz büyük hasar gördü. Sağ kurtulduğumuza şükrediyoruz' dedi. 

Ayşe Çolak, şimdilik akrabalarının yanında kalacaklarını kaydetti. 


12 yıl önce