|

Kayıp İngiliz'in cesedi bulundu

İha
00:00 - 11/09/2009 Cuma
Güncelleme: 14:06 - 11/09/2009 Cuma
Yeni Şafak
Kayıp İngiliz'in cesedi bulundu
Kayıp İngiliz'in cesedi bulundu

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde yaklaşık 4 hafta önce tarihi Likya Yolu'nda dokuz kilometrelik bir yürüyüş yapmak için otelinden ayrılan ve bir daha izine rastlanamayan 68 yaşındaki İngiliz turist John Joseph Kirkham'ın cesedi bulundu.

Edinilen bilgiye göre bugün sabah saatlerinde Ölüdeniz Beldesi'ne bağlı Kirme köyü sakinleri kayalıklar arasında bir erkek cesedi görünce durumu jandarmaya bildirildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı cesedin 10 Ağustos günü yürüyüşe çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 68 yaşındaki İngiliz turist John Joseph Kirkham'a ait olduğu tespit edildi. Olay erinde yapılan çalışmaların ardından ceset Ölüdeniz Jandarması tarafından alınarak İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Bilindiği gibi 10 Ağustos günü tarihi Likya Yolu'nda yürüyüş yapmak üzere otelinden ayrılan İngiliz turist John Joseph Kirkham, ailesinde 9 kilometrelik yol yürüyüp geri döneceğini söylemiş anca akşam geri dönememişti. Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, kayıp turisti bulmak için günlerce arama yapmış arama sırasında eğitimli köpekler ve komandolar da görev almıştı. Havadan ve karadan günlerce süren aramalardan sonuç alınamamıştı.

15 yıl önce