|

Kayıp işadamını öldürmüşler

Ukrayna'dan Türkiye'ye geldikten sonra ortadan kaybolan işadamı Ramzi Matta'nın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Dha
00:00 - 22/10/2013 Salı
Güncelleme: 19:55 - 22/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Kayıp işadamını öldürmüşler
Kayıp işadamını öldürmüşler

*Başakşehir'de ormanlık alanda siyah çöp poşeti içinde parçalanmış olarak bulunan cesedin, Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemesinde Ramzi Matta'ya ait olduğu anlaşıldı.

*Cinayet ile ilgili 3'ü yabancı uyruklu 11 kişi gözaltına alındı.

Ukrayna'nın Mykolayiv bölgesinde yaşayan Mısır asıllı Ramzi Matta 15 Haziran 2013 tarihinde, Alman iş ortağı Kiannosh Ranjbar ile Türkiye' ye geldikten sonra ortadan kayboldu. Ramzi Matta'dan haber alamayan ailesi Ukrayna konsolosluğuna müracaat ettikten sonra polis çalışma başlattı. Bir kredi sözleşmesi için Türkiye'ye geldiği belirlenen Ramzi Matta'nın tüm ilişkileri mercek altına alındı.

Atatürk Havalimanının güvenlik kamera görüntülerinde de, Ramzi Matta'nın Kiannosh Ranjbar'ın ellerinde bavullarla birlikte yürüdükleri görüldü. Başakşehir'de ormanlık alanda 21 Ağustos 2013 tarihinde siyah çöp poşeti içinde parçalanmış olarak bulunan cesedin, Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemesinde Ramzi Matta'ya ait olduğu anlaşıldı. Yapılan çalışmalarda, Ramzi Matta ile Suriyeli işadamı Samir Foz arasında tahıl alış-verişinden kaynaklanan 14 milyon dolarlık alacak verecek meselesi bulunduğu anlaşıldı. İkili arasındaki bu anlaşmazlığın Ukrayna mahkemelerince de görüldüğü tespit edildi. Ramzi Matta'nın iş ortağı Kiannosh Ranjbar tarafından, bir Türk bankasından 5 milyon Avro kredi alma bahanesiyle kandırılarak Türkiye'ye getirildiği ve İstanbul'da Samir Foz'a teslim edildiği ortaya çıkarıldı. Matta'nın, kendilerinden bir gün önce Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilen Makedon uyruklu Slovan Petkov tarafından Bağcılar'da bir fabrikada öldürüldüğü anlaşıldı. Ardından cesedi bulunduğu Başakşehir Kayabaşı'ndaki ormanlık alana attıkları belirlendi. Kiannosh Ranjbar ile Slovan Petkov'un olaydan bir gün sonra Atatürk Havalimanı'ndan tekrar çıkış yaptıkları tespit edildi. Bu tespitler üzerine, Hatay ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Samir Foz'un da aralarında bulunduğu 3'ü yabancı uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ndeki işlemleri sırasında cinayeti itiraf ettikleri öğrenilen şüpheliler, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Cinayeti işlediği ileri sürülen Slovan Petkov, Matta'yı İstanbul'a getiren Kiannash Ranjbar ve Suriye uyruklu 2 kişi İnterpol aracılığıyla her yerde aranıyor. Cesetin ise köpekler tarafından parçanmış olabileceği öğrenildi.

10 yıl önce