|

Kaza süslü cinayete rekor ceza

Kırıkkale'de yaklaşık 9 ay önce 6 kişinin yanarak öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı zincirleme trafik kazasıyla ilgili davada, sanığın eski damadı ve ailesinin içinde bulunduğu minibüse bilerek çarptığı ortaya çıktı.

İha
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 17:48 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kaza süslü cinayete rekor ceza
Kaza süslü cinayete rekor ceza

Kazayla ilgili karar duruşması, Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada, tanık ifadeleri ve sanıkların itirafları sonucunda Çorum'da yaşayan Erdoğan Zenger'in, olay günü kızından boşanan eski damadı Erdal Koray ve ailesiyle tartıştığı ortaya çıktı. Tartışma sonucunda Erdal Koray ve beraberindekilerin 38 SV 037 plakalı minibüsle kaçtığı, Edoğan Zenger'in ise eşi Nazik Zenger ve yakınlarının da bulunduğu 19 AY 462 plakalı otomobille minibüsü takip ettiği, kovalamaca sırasında otomobilden minibüse av tüfeğiyle ateş açıldığı iddia edildi.

Karar duruşmasında son sözleri sorulan sanıklardan Erdoğan Zenger ve Kenan Zenger, suçsuz olduklarını iddia etti. Verilen aranın ardından 9 aydır devam eden davanın kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkları "kasten adam öldürmek" suçundan 4'er kez ömür boyu, 2'şer kez de ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanıkların mahkeme süresince iyi hallerini göz önünde bulundurarak, Erdoğan Zenger'in cezasını 116 yıl 8 aya, oğlu Kenan Zenger'in cezasını ise 58 yıl 4 aya indirdi.

1 Şubat 2007 tarihinde Kırıkkale-Samsun karayolunda Erdal Koray yönetimindeki 38 SV 037 plakalı minibüs, Erdoğan Zenger'in kullandığı 19 AY 462 plakalı otomobilin arkadan çarpması sonucu karşı şeride geçip Mustafa Bulut yönetimindeki 07 DH 650 plakalı kamyonun altına girmişti. Kamyonun altında sürüklenen minibüsün alev alması sonucu 6 kişi yanarak ölmüş, 5 kişi de yaralanmıştı.

16 yıl önce