|

Kazıda toprak altında kaldı

İha
00:00 - 25/05/2008 Pazar
Güncelleme: 14:06 - 25/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
Kazıda toprak altında kaldı
Kazıda toprak altında kaldı

Kadıköy'de yapılan kanalizasyon çalışması sırasında genç bir işçi toprak altında kaldı. Tüm vücudu toprak altında kalan işçi, vatandaşlar ve çevredeki güvenlik görevlileri tarafından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre saat 12.30 sıralarında Yenisahra'daki Hill Side Konutları için yapılan kanalizasyon çalışmalarında görev alan Akın Bik isimli işçi, meydana gelen göçük sonucu toprak altında kaldı.

Yaklaşık 2.5 metre derinliğindeki çukurda tüm vücudu toprak altında kalan işçi için çevredeki vatandaşlar ve sitelerin güvenlik görevlileri seferber oldu. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, göçük altındaki genç işçi, vatandaşlar ve güvenlik görevlileri tarafından yaklaşık 10 dakika

sonra çıkarıldı. Ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Akın Bik'in genel durumunun iyi olduğu ancak vücudunda kırıklar olabileceği öğrenildi.

Bik'in işçi arkadaşları, "Kanalizasyon çalışması yaptığımız sırada içeride çalışan arkadaşın üzerine bir anda toprak kaydı. Çevredekiler yardım etti" diye konuştu.

Olay yerine koşan bir güvenlik görevlisi de, "Çalışanların panik halinde olduğunu gördüm. Gittiğimde toprak altında kalan işçinin sesi geliyordu. İşçiyi kurtarmak için çalışmalara başladık. İtfaiye ve ambulansa haber verdik" dedi.

Yaralı işçinin hastaneye kaldırılmasının ardından yol kenarındaki topraklar kepçe yardımıyla çukura atıldı.

16 yıl önce