|

KCK ana davasında 2 kişi tahliye edildi

Terör örgütü KCK ana davasının bugün ki duruşmasında delil ikamesi yapılan 2 sanığın tahliyesine karar verildi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutuklu halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Cihan
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:37 - 15/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
KCK ana davasında 2 kişi tahliye edildi
KCK ana davasında 2 kişi tahliye edildi

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün duruşmasında sanıklarla ilgili delillerin okunması devam edildi. Tutuklu sanık Şeyhmus Bayhan ile ilgili telefon tapeleri, ortam dinlemeleri ile ele geçirilen belgeleri okuyan mahkeme heyeti sanığın terör örgütü KCK'nın sözleşmesinde belirtilen yerel yönetimler birimi kapsamında faaliyetlerde bulunduğunun iddia edildiğini söyledi.

Savunma için söz verilen Bayhan, daha önce Lice Belediye Başkanlığı görevini yaptığını, tutuklanmadan önce de il genel meclisi başkanı olduğunu belirterek sadece siyaset yaptığını söyledi. Bayhan hakkında suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin siyasetçi olduklarını iddia ederek tahliye edilmelerini istedi. Duruşmaya uzun bir ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Yaşar Sarı ile Cibrail Kurt'un tahliyesini karar verdi.

Tahliye edilen Sarı, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevini yaparken TOKİ'yi zararı uğrattığı ve KCK faaliyetleri kapsamında kuruma eleman alımını sağladığı gerekçesiyle suçlanıyordu. Kapatılan DTP'nin şoförlerinden olan Cibrail Kurt ise terör örgütü KCK'nın Türkiye Meclisi yöneticilerinden sanık Herdem Kızılkaya tarafından Kandil'e gönderildiği bu şekilde bilgi ve belgeleri eldenden götürüp getirdiği iddia ediliyordu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede sanıklar hakkında 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', 'terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma', 'terör örgütüne yardım ve yataklık etme' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

11 yıl önce